To je to što me zanima!

Konačni rezultati: Kolindi 12 županija, ali ide s Pantovčaka

Kolinda Grabar Kitarović izgubila je u svim većim gradovima, osim u Dubrovniku i Šibeniku. "Tuđmanovo" Veliko Trgovišće izabralo je Zorana Milanovića.
Vidi originalni članak

Zoran Milanović je osvojio devet županija, ali među njima najvažniju, Grad Zagreb, i to sa 74 tisuće glasova više. Kolinda Grabar Kitarović je dobila više glasova u svim ostalim županijama, ali, ukupno, manje glasova od protukandidata. Izgubila je u svim većim gradovima, osim u Dubrovniku i Šibeniku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ponovno joj je izmakao Zadar, za preko 1.500 glasova, a izgubila je i “Škorin” Osijek, s razlikom od tisuću glasova prema rezultatima do 22 sata. Ponovno je izgubila i Split, u kojemu je Milanović dobio oko tri tisuće glasova više. U Istarskoj županiji je Milanović odnio nedostižnih 76.946, a Grabar Kitarović je dobila 18.247 glasa, dok je apsolutnu pobjedu odnio i u Primorsko-goranskoj županiji. S daleko više glasova Milanović je predsjednici “odnio” i rodnu Rijeku. Dobila je 16.741, a on gotovo 37 tisuća.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zanimljivo je da su se u Velikom Trgovišću, rodnom mjestu dr. Franje Tuđmana, birači u drugom krugu odlučili za Milanovića, makar je bilo kolebanja.

Izlaznost birača na izbore značajno je u odnosu na prvi krug 22. prosinca porasla u sjevernim županijama, u kojima je dobio Milanović, što znači da su se njegovi birači tamo više angažirali.

VIDEO: GOVOR POBJEDNIKA Milanović je zabranio zvižduke za Kolindu: 'A ne, tako nećemo'

U odnosu na prijepodnevnu izlaznost, slavonski su se birači poslijepodne isto jako razbudili, ali su, osim sjevernih županija, živnuli i Milanovićevi tabori - najviše Zagreb i Primorsko-goranska županija. Zagrebačka jutarnja izlaznost birača od 20 posto popodne je skočila na čak 46 posto, a u PGŽ-u s 20 posto na nešto više od 42 posto. Požeško-slavonska županija je prijepodne bila na samom dnu izlaznosti, manjoj od 14 posto, da bi do poslijepodneva porasla na gotovo 39 posto. U Brodsko-posavskoj je porasla sa skromnih 17 na 41 posto. Što se gradova tiče, najveći je porast birača od jutra do popodneva bio u Zadru i Šibeniku.

POSLUŠALI ŠKORU I JURIČANA Rekordni broj nevažećih listića: Čak 66.000 birača je 'šaralo'

U inozemstvu je izašlo gotovo deset tisuća birača više do 16.30 sati. Ukupno je više od 47 tisuća ljudi u dijaspori dalo važeći glas, daleko najviše za Grabar Kitarović.

Idi na 24sata

Komentari 493

  • cooltouch 06.01.2020.

    njen jedini uspjeh je u inozemstvu ostalo gdje je pobijedila milanović joj je za vratom. ima sreću da kampanja nije trajala dulje izgubila bi sa još večom razlikom.

  • POTPEC 06.01.2020.

    Sada promjena USTAVA i napraviti par važnih stvari... 1.- Na glasanje smiju izaći samo državljani Hrvatske koji ŽIVE (najmanje 2/3.godine), RADE I PLAĆAJU POREZ u Hrvatskoj. 2.- Ukinuti sve NACIONALNE MANJINE. Dozvoliti im da u svojim kućama i domovima propagiraju i čuvaju svoju vjeru i običaje. ILI si državljanin Hrvatske porjeklom iz .::::::.........., ili nisi. Nema trečeg. 3.- Uvesti porez na imovinu. Nekretnine, pokretnine i novac u bankama. 4.- Ukinuti sve financiranje kojekakvih udruga i partija iz državnog proračuna. Ukoliko želiš udrugi ili partiju-stranku e onda se financirajte iz svog đepa, a ne đepa građana Hrvatske. 5.- Političarima prilikom stupanja na bilo koju dužnost dati papir da potpiše o svojoj odgovornosti nadoknade štete državi i građanima za svaku svoju greškicu ili grešku... ITD....ITD....ITD..

  • nenadnenokondres@gmai.com 06.01.2020.

    Sada je Bandic Horvatincic i ostala bagra na redu Zagrebe dizi se ne zelimo biti kartel pojedinaca..brabonjaka i smeca

Komentiraj...
Vidi sve komentare