To je to što me zanima!

Markić: 'Očekujemo isti tretman kao i ostale manifestacije, ovo je jedan diktatorski pristup'

Željka Markić je na konferenciji za medije komentirala odluku gradonačelnika Tomaševića da zabrani podizanje zastava Hoda za život s čijim se stavovima ne slaže
Vidi originalni članak

Odluka gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je zabranio podizanje zastava "Hoda za život" u Gradu Zagreba, organizatori spomenute manifestacije prozvali su za "diktatorski pristup'" “rušenje demokratskih standarda”, “nepoštivanje procedura i nadležnosti". Dvostruki kriteriji su navode nedopustivi za pluralno društvo.

- Gradonačelnik je uveo novu proceduru da se od njega treba tražiti suglasnost za podizanje zastava. Nikako da usvoji da se stvari ne mogu raditi unatrag - kazala je Željka Markić.  

Pratite uživo: Presica Hoda za život

Navela je kako su Tomaševićeve tvrdnje kako je "Hod za život" od njega tražio pokroviteljstvo.  

- Pokroviteljstvo i dizanje zastava su dvije različite stvari. Hod za život ne bi ni u kojim okolnostima zatražio pokroviteljstvo od političara koji se zalaže i aktivno bori za ukidanje priziva savjesti niti bi tražio pokroviteljstvo od gradonačelnika koji se zalaže za feticid odnosno usmrćivanje djeteta koje može preživjeti izvan majčine utrobe - poručila je Markić.

Napominje kako su oni kao i svaka druga manifestacija, koja se održava u Zagrebu, zatražili podizanje zastava te ne shvaćaju zašto je Tomašević njihove zabranio. 

- Nikome do sada nije palo na pamet niti u prošlom mandatu drugog gradonačelnika niti aktualnog da bi stav gradonačelnika o bilo kojoj od tih manifestacija bio mjerilo toga kome će se dopustiti podizanje zastava ili nešto drugo - kaže Markić.

Ustvrdila je kako se diktatorskim pristupom nastoji podijeliti Zagrepčane na one s kojima se gradonačelnik slaže i one s kojima se ne slaže. Zalaže se za jednak tretman svih.  

- Ruglo je da se gradonačelnik, koji ima problem s investicijom u bolnicu Srebrnjak, pucanjem cijevi te s novcima u Holdingu, bavi zastavama i mijenja rješenja odnosno mišljenja koja daju njegovi uredu. To uopće nije u njegovoj nadležnosti, To treba zabrinuti sve građane bez obzira dolaze li na "Hod za život" ili ne - poručilla je. 

Podsjetimo, 'Hod za život' održava se u Zagrebu u subotu u 11 sati.  Nada se da im u zadnji tren neće doći neka odluka o promijeni rute koja je ranije dogovorena. 

- Imamo sva odobrenja koja su potrebna. Mislili smo da imamo i za zastave. Do sada - zaključila je Markić.

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • antimunjenih 13.05.2022.

    Di su rezultati popisa ,koliko sad imamo katolika ,tko to skriva ???

  • zaladilo 13.05.2022.

    A bogarcet di u 11 kade je največ zvizdan i potomen hodat,da je ranje hoda bi a i namisu iđen

  • bojovnik 13.05.2022.

    cekam dan kada ce predloziti bozanicu i plenkiju da se ponovo uvede spaljivanje copernica i copernjaka a nju predlazem za pokusnu copernicu na ribnjaku

Komentiraj...
Vidi sve komentare