Obavijesti

News

Komentari 30

Markić: 'Očekujemo isti tretman kao i ostale manifestacije, ovo je jedan diktatorski pristup'

Markić: 'Očekujemo isti tretman kao i ostale manifestacije, ovo je jedan diktatorski pristup'

Željka Markić je na konferenciji za medije komentirala odluku gradonačelnika Tomaševića da zabrani podizanje zastava Hoda za život s čijim se stavovima ne slaže

VIDEO

Odluka gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je zabranio podizanje zastava "Hoda za život" u Gradu Zagreba, organizatori spomenute manifestacije prozvali su za "diktatorski pristup'" “rušenje demokratskih standarda”, “nepoštivanje procedura i nadležnosti". Dvostruki kriteriji su navode nedopustivi za pluralno društvo.

- Gradonačelnik je uveo novu proceduru da se od njega treba tražiti suglasnost za podizanje zastava. Nikako da usvoji da se stvari ne mogu raditi unatrag - kazala je Željka Markić.  

Pratite uživo: Presica Hoda za život

Navela je kako su Tomaševićeve tvrdnje kako je "Hod za život" od njega tražio pokroviteljstvo.  

- Pokroviteljstvo i dizanje zastava su dvije različite stvari. Hod za život ne bi ni u kojim okolnostima zatražio pokroviteljstvo od političara koji se zalaže i aktivno bori za ukidanje priziva savjesti niti bi tražio pokroviteljstvo od gradonačelnika koji se zalaže za feticid odnosno usmrćivanje djeteta koje može preživjeti izvan majčine utrobe - poručila je Markić.

Napominje kako su oni kao i svaka druga manifestacija, koja se održava u Zagrebu, zatražili podizanje zastava te ne shvaćaju zašto je Tomašević njihove zabranio. 

- Nikome do sada nije palo na pamet niti u prošlom mandatu drugog gradonačelnika niti aktualnog da bi stav gradonačelnika o bilo kojoj od tih manifestacija bio mjerilo toga kome će se dopustiti podizanje zastava ili nešto drugo - kaže Markić.

Ustvrdila je kako se diktatorskim pristupom nastoji podijeliti Zagrepčane na one s kojima se gradonačelnik slaže i one s kojima se ne slaže. Zalaže se za jednak tretman svih.  

- Ruglo je da se gradonačelnik, koji ima problem s investicijom u bolnicu Srebrnjak, pucanjem cijevi te s novcima u Holdingu, bavi zastavama i mijenja rješenja odnosno mišljenja koja daju njegovi uredu. To uopće nije u njegovoj nadležnosti, To treba zabrinuti sve građane bez obzira dolaze li na "Hod za život" ili ne - poručilla je. 

Podsjetimo, 'Hod za život' održava se u Zagrebu u subotu u 11 sati.  Nada se da im u zadnji tren neće doći neka odluka o promijeni rute koja je ranije dogovorena. 

- Imamo sva odobrenja koja su potrebna. Mislili smo da imamo i za zastave. Do sada - zaključila je Markić.

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda