To je to što me zanima!

Konj Olimp uplašen je lutao danima, našao ga je pas Ary

Olimp je crni kastrat pasmine trakehner, a ima tri bijele čarape i bijelu isu. Umiljat je jako i voli društvo, a posebno volisvog prijatelja staforda Aryja, koji ga je pronašao
Vidi originalni članak

Ma dao bih i 1000 eura nagrade samo da mi se moj konj Olimp vrati. Jako mi je teško i on je moj prijatelj, moj ljubimac. Jako smo povezani, tako nam je još u petak govorio Matej Peruško (29) iz mjesta Peruški u Istri. 

POGLEDAJTE VIDEO: Olimp i Ary

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegov 10-ak godina stari ljubimac Olimp nestao je još u utorak i od tada mu se gubio svaki trag. Tražili su ga svugdje, a posebice je Matej bio zabrinut jer konj nikad nije odlutao. A onda preokret koji nitko nije očekivao. 

U petak navečer u potragu za izgubljenim Olimpom Matej je krenuo s pojačanjem, pridružio mu se i brat, koji je poveo svojega staforda Aryja

- Tražili smo ga po šumi, svugdje, zvali ga, zavirivali u gotovo svaki grm. I odjednom je Ary počeo glasno lajati i dozivati nas. Stajao je na jednome mjestu. Kad smo stigli, nismo mogli vjerovati, staford je pronašao mojega Olimpa. Konj je bio malo uplašen. Ima ranu na nozi pa se vjerojatno preplašio cijele situacije i odlutao. Sve se sretno završilo, a staford će sad biti glavni u selu - sa širokim osmijehom na licu govori Matej.

Olimp nije bio daleko od kuće, konja je Ary pronašao petstotinjak metara od mjesta gdje žive. Matej sumnja da se preplašio turista koji su u blizini puštali dronove. Olimp je crni kastrat pasmine trakehner, a ima tri bijele čarape i bijelu isu. Umiljat je jako i voli društvo, a posebno voli prijatelja staforda, s kojim se zna satima igrati na livadi. 

'HEROJI ULICE' U MOČVARI Nekad su bili ljubimci, a danas su heroji koji pomažu ljudima

Članovi obitelji imaju još pasa, među kojima su i dva ovčara, no veza između staforda i konja posebna je od prvog trenutka.

- On i Ary se vole, a staford ga zna zafrkavati i lajati pa ga Olimp ‘naganja’ po livadi. Lijepo ih je vidjeti. Međutim, nikad pas nije ozlijedio nikoga, iako je ta pasmina na lošem glasu. Priznajem da ga se dio mještana zbog njegove impozantne veličine boji, ali Ary je super pas, a konji to osjete. Ary je s mojim bratom 3,5 godine, a Olimp je sa mnom dulje. Uplašio sam se kad je nestao jer to nikad nije činio. Čak sam pomislio i da ga je netko možda uzeo. Netko voli pse, mačke, papige..., a ja volim konje, posebno Olimpa - priznaje Matej, koji je presretan što mu se ljubimac vratio.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • japanokinezjapano 28.06.2020.

    Toliko buke za ništa. 500 metara od kuće znaći bio je 250 metara od kuće a to je kao da je u dvorištu. Poznato je da svaki Peruško laže, a ovaj je umjeren kakvih ima.

  • ui934ghd9342bc48d 28.06.2020.

    A i ti turisti dozlogrdili već s tim dronovima i onda stavljaju na youtube..jesu oni došli uživati na odmor ili snimati da skupe klikove, bijedan život..

  • 28.06.2020.

    izgubio se konj na 500 metara od kuce????izgleda da je ovdje jedino rijec o psu a konj dobio malu ulogu

Komentiraj...
Vidi sve komentare