To je to što me zanima!

Korona hara kroz Nerežišća, Kuščević: 'Nije dobro, nije...'

Situacija na Braču i dalje je neizvjesna. Trenutno na otoku imaju 22 novooboljela od korona virusa, a tek se čekaju rezultati još desetaka nalaza testiranih
Vidi originalni članak

Situacija na Braču eskalira. Zasad ima 22 zaraženih korona virusom, a posebno je napeto u Nerežišćima gdje je najveći broj oboljelih. Smatra se da je od tamo i nulti pacijent na otoku. Iz Nerežišća je i bivši ministar uprave Lovro Kuščević, koji je fotelju izgubio nakon serije nekretninskih skandala o kojima su 24sata ekstenzivno izvještavala.

Ranije nam je kazao da je u kontaktu s otočkim stožerom te da budno prati situaciju na Braču.

POGLEDAJTE VIDEO: Nove mjere kod stomatologa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nije dobro. Nije. Sad sam u Zagrebu, ali svaki dan se čujem dolje s njima. Od jutros smo se deset puta čuli. Odmah se angažirao brački stožer, došao je Luka Brčić iz splitskog stožera, u Supetru su imali sastanak s  načelnicima. Naš stožer u Nerežišćima se isto angažirao. Nitko od moje obitelji nije zaražen - kazao nam je Lovro Kuščević.

OTKUD VIRUS NA OTOKU? Na Braču danas 22 zaražena: 'Na ulicama nema žive duše'

Trenutna bilanca je zabrinjavajuća. U tijeku je sastanak otočkog sa županijskim stožerom, a situacija je neizvjesna jer se čeka još na desetke nalaza. Oko 13 sati stiglo je priopćenje u kojem piše da je, nakon brojki koje su ujutro objavljene, na Braču sada pozitivno još 12 ljudi. I to iz Nerežišća 6, Bola 2, Pučišća 3 i Supetra 1. A ujutro ih je bilo iz Nerežišća 7, Pučišća 2 i Supetra opet 1, što znači da je samo s današnjim danom Brač dobio 22 novooboljela. A Hvar, Split i Sinj po jednog. 

POGLEDAJTE VIDEO: Frizerski saloni opet rade

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ivana Marković, SDP-ova gradonačelnica Supetra, optužila je Klinički bolnički centar Split za puštanje nultog pacijenta s koronavirusom. Prvozaraženi je rođen 1939. godine. Čim je došao iz bolnice kući, rodbina i prijatelji počeli su ga obilaziti, a trenutno je u Domu za starije i nemoćne u Supetru, gdje je kako doznajemo, smješten u zasebni dio objekta i nema kontakta s drugim štićenicima. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • mučki_provokator 08.05.2020.

    Nije dobro? Kaj padaju cijene nekretnina u Nerežišću? Lovro jbg trebo si investirat u poljoprivredu, jesi čuo ove tvoje stručnjake.

  • skipi 08.05.2020.

    Kako čovjek imun na sve... Lopovluk korona

  • Karlo72 08.05.2020.

    Tko će odgovarati što su pozitivnog pacjenta pustili iz bolnice?

Komentiraj...
Vidi sve komentare