To je to što me zanima!

Korona stigla na Krk, u Lovranu zaražena učenica: Cijeli razred u samoizolaciji, nemaju simptome

Kod obojice otočana su prisutni vrlo blagi, zapravo gotovo pa nikakvi simptomi COVID-19 bolesti, a jedan od dvojice otočnih bolesnika ipak je hospitaliziran iz preventivnih razloga
Vidi originalni članak

Korona je stigla i na otok Krk, a od dva novozaražena slučaja u novom eskalacijskom valu pandemije, jedan je zaraženi u Klimnu, mjestu na području Općine Dobrinj, a drugi u Baškoj. Sedam kontakata muškarca iz Baške sada su u samoizolaciji, piše Novi list.

Kod obojice otočana su prisutni vrlo blagi, zapravo gotovo pa nikakvi simptomi COVID-19 bolesti, a jedan od dvojice otočnih bolesnika ipak je hospitaliziran iz preventivnih razloga zbog više drugih kroničnih bolesti. Drugi će se do daljnjeg liječiti iz svog doma.

NOVI PODACI STOŽERA U 24 sata 56 novozaraženih, u klubove idu inspekcija i policija

Ni kod jednog od dvojice novooboljelih otočana nije utvrđen način na koji su se zarazili, pa tako nažalost niti izvor njihova oboljenja.

- Osim te telefonske dojave, ja drugo saznanje o tome nemam i iskreno govoreći, nisam baš niti sretan načinom na koji se ovakvom, prilično osjetljivom situacijom sad upravlja jer ne mogu pobjeći od dojma da se izostankom ozbiljnijih i uigranijih poteza, među ostalim i onih komunikacijske prirode, ostavlja previše prostora špekulacijama i dezinformacijama. A one nas, kao turističku sredinu, mogu skupo stajati - rekao je dobrinjski općinski načelnik Neven Komadina.

Učenica pozitivna, razred u samoizolaciji

Učenica trećeg razreda lovranske Osnovne škole pozitivna je na COVID-19, potvrdila je to jučer ravnateljica škole Iva Erceg.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU Karlovačka županija: Zaražen student, šestero u samoizolaciji

– Nakon što je stigla potvrda da je učenica, koja je posljednjeg dana nastave bila u školi, pozitivna, poduzeli smo sve potrebne mjere. Dezinficirali smo školu te je obavljeno testiranje učenika njezinog razrednog odjela na koronavirus. Učenici razreda i učiteljica nalaze se u samoizolaciji te čekaju rezultate testova koji bi trebali biti gotovi u roku od 48 sati – rekla je Erceg.

Djevojčica nije imala nikakvih simptoma, a za pozitivan nalaz saznala je tek nakon završetka nastave. Njeno testiranje na COVID-19 u KB-u Sestara milosrdnica bilo je obavljeno iz razloga što se djevojčica spremala na operaciju.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • sebaa 27.06.2020.

    Sigurno su bili u Bosni i Hercegovini! :)))

  • djvnucec 27.06.2020.

    Opet jedna pametna novinarka " ona druga u Baškoj " .....ko da smo u Turskoj ....

  • Zz73 27.06.2020.

    Zatvoriti SVE granice. Iz Italije dolaze zaraženi turisti i nitko ne reagira

Komentiraj...
Vidi sve komentare