To je to što me zanima!

Korona svatovi uplašili Vladu

Ivana Franić, državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja i znanosti ima korona virus, a bila je i uzvanica na svadbi kćeri generala Fuzula, koju se smatra novim zadarskim žarištem
Vidi originalni članak

Korona se zavukla u Ministarstvo znanosti i obrazovanja te poslala dužnosnike, uključujući i ministricu Blaženku Divjak, u samoizolaciju. Ministrica je dobila uputu o hitnom testiranju na virus, kao i njezini kolege iz resora nakon što se otkrilo da je HDZ-ova državna tajnica Ivana Franić iz istog ministarstva pozitivna na COVID-19.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video  

Ona je, kako neslužbeno doznajemo, prije desetak dana bila na svadbi kćeri generala Mladena Fuzula, zapovjednika Zapovjedništva za potporu. Tu svadbu, na kojoj je bilo prisutno tristotinjak ljudi, između ostalih i 11 zaposlenika MORH-a, smatra se novim žarištem u Zadarskoj županiji, a Franić je na posao u Ministarstvu obrazovanja dolazila, kako doznajemo, sve do petka, 10. srpnja.Suprug državne tajnice Ivane Franić je pukovnik Domagoj Franić, inače šef kabineta generala Fuzula u MORH-u. Nije nam htio komentirati je li i on prisustvovao vjenčanju generalove kćeri.

- Supruga je bolesna, ja nisam zaražen i ne trebam o tome komentirati i stvarati daljnji nemir. Ako je ona bolesnik, nije korektno da se širi priča o tome, treba to malo zaustaviti jer se svakome može dogoditi. Na godišnjem sam odmoru, kod kuće sam i ništa ne širimo. Ona je u statusu bolesnika i molim vas da poštujete to - rekao nam je suprug Ivane Franić.

HITNO ĆE SE TESTIRATI Blaženka Divjak i svi dužnosnici Ministarstva u samoizolaciji, državna tajnica ima koronu

Iz MORH-a su nam rekli da su sva jedanaestorica zaposlenika koji su prisustvovali svadbi sad na godišnjem odmoru.

- Nijedan od jedanaestorice zaposlenika MORH-a, koji su bili uzvanici na svadbi kćeri generala Fuzula, nije bio na radnome mjestu. Nijedne sekunde. Od njih 11, dvojicu je zadarski županijski zavod poslao na testiranje i bili su negativni. Sva jedanaestorica su na godišnjem odmoru i nijednog dana nakon toga nisu bili na poslu. A zašto je županijski zavod proglasio mjeru distanciranja, a ne samoizolacije, to je u njihovoj nadležnosti - rekao nam je glasnogovornik MORH-a Dražen Jonjić i dodao da u MORH-u provode sve mjere propisane od Nacionalnog stožera, uključujući i nošenje maski, a sastanke organiziraju samo u najnužnijim situacijama sa smanjenim brojem ljudi.

Nitko iz Vlade ne mora u samoizolaciju

U ponedjeljak nakon svadbe Ivana Franić sudjelovala je na dužnosničkom kolegiju u ministarstvu. Zbog toga su, sad kad je njoj potvrđena korona, svi za koje je sigurno da su bili s njom u kontaktu poslani na testiranje. Na samom sastanku bilo je oko deset ljudi, ali vjerojatno je da je Franić bila u kontaktu s više njih. Osim toga, ministrica Divjak je u petak sudjelovala na svečanosti dodjele ugovora znanstvenicima za istraživanje korona virusa. Na dodjeli je bio i premijer Andrej Plenković, a nitko od pedesetak okupljenih, osim novinara i snimatelja, nije nosio zaštitnu masku. Također, Divjak je bila i na sjednici Nacionalnog vijeća za uvođenje eura na kojoj je nosila masku. Tamo je bila većina ministara. 

Treba li onda i premijer u samoizolaciju? Krunoslav Capak smatra da ni Plenković ni ostatak Vlade ne moraju jer su tijekom sjednice - nosili maske. Divjak je na svojoj Facebook stranici objavila kako su svi koji su se u utorak testirali, uključujući i nju, negativni na Covid-19.

OSTAJE U IZOLACIJI Divjak negativna na koronu, ostaje u izolaciji do 22. srpnja

Ipak, zanimalo nas je koliko dugo nakon svadbe je Ivana Franić nastavila dolaziti na posao.

- Izvršena su testiranja prvih kontakata državne tajnice Ivane Franić u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a mjere samoizolacije pojedincima će biti dodijeljene temeljem preporuka epidemiologa. Ministrica Blaženka Divjak o sudjelovanju državne tajnice Ivane Franić na spomenutom okupljanju bila je izviještena od treće strane krajem radnog dana u petak 10. srpnja, te je odmah po tom saznanju zatražila od državne tajnice Franić da više ne dolazi na posao i da se testira na koronavirus. Po zaprimanju nalaza kojim je ustanovljeno da je državna tajnica Franić pozitivna na koronavirus ustupila je epidemiolozima popis osoba s kojima je bila u izravnom kontaktu. Dezinfekcija prostora Ministarstva znanosti i obrazovanja obavit će se 14., 18. i 27. srpnja - odgovorili su nam iz Ministarstva.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Selo_malo 15.07.2020.

    Bože, znaš što ti je činiti.....

  • zof 14.07.2020.

    "A zašto je županijski zavod proglasio mjeru distanciranja, a ne samoizolacije, to je u njihovoj nadležnosti - rekao nam je glasnogovornik MORH-a" Sramota !!!! 11 pripadnika MORH-a je bilo na svadbi genralove kćeri zajedno sa 350 ljudi. Iako je bilo dozvoljeno najviše 300. Cijelu večer su bili tamo zajedno sa 28 zaraženih. I nisu trebali ići u samoizolaciju. Ovo je još jedan od dokaza kako mjere za HDZ i MORH su jedne. A za svu stoku sitnog zuba sasvim druge. Takva smo država.

  • StjepanValjak 14.07.2020.

    imamo generala više nego Rusija i Amerika zajedno a UNPROFOR nam je morao oslobađati Baranju,Podunavlje,Dalj,Beli Manastir,Vukovar,Ilok,Erdut..ukupno 13%od 23%okupiranog teritorija Hrvatske

Komentiraj...
Vidi sve komentare