Obavijesti

News

Komentari 57

Korona svatovi uplašili Vladu

Korona svatovi uplašili Vladu
1

Ivana Franić, državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja i znanosti ima korona virus, a bila je i uzvanica na svadbi kćeri generala Fuzula, koju se smatra novim zadarskim žarištem

VIDEO

Korona se zavukla u Ministarstvo znanosti i obrazovanja te poslala dužnosnike, uključujući i ministricu Blaženku Divjak, u samoizolaciju. Ministrica je dobila uputu o hitnom testiranju na virus, kao i njezini kolege iz resora nakon što se otkrilo da je HDZ-ova državna tajnica Ivana Franić iz istog ministarstva pozitivna na COVID-19.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

Video vijesti 14.07.2020. 01:13

Ona je, kako neslužbeno doznajemo, prije desetak dana bila na svadbi kćeri generala Mladena Fuzula, zapovjednika Zapovjedništva za potporu. Tu svadbu, na kojoj je bilo prisutno tristotinjak ljudi, između ostalih i 11 zaposlenika MORH-a, smatra se novim žarištem u Zadarskoj županiji, a Franić je na posao u Ministarstvu obrazovanja dolazila, kako doznajemo, sve do petka, 10. srpnja.Suprug državne tajnice Ivane Franić je pukovnik Domagoj Franić, inače šef kabineta generala Fuzula u MORH-u. Nije nam htio komentirati je li i on prisustvovao vjenčanju generalove kćeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Supruga je bolesna, ja nisam zaražen i ne trebam o tome komentirati i stvarati daljnji nemir. Ako je ona bolesnik, nije korektno da se širi priča o tome, treba to malo zaustaviti jer se svakome može dogoditi. Na godišnjem sam odmoru, kod kuće sam i ništa ne širimo. Ona je u statusu bolesnika i molim vas da poštujete to - rekao nam je suprug Ivane Franić.

Blaženka Divjak i svi dužnosnici Ministarstva u samoizolaciji, državna tajnica ima koronu
Blaženka Divjak i svi dužnosnici Ministarstva u samoizolaciji, državna tajnica ima koronu

Iz MORH-a su nam rekli da su sva jedanaestorica zaposlenika koji su prisustvovali svadbi sad na godišnjem odmoru.

- Nijedan od jedanaestorice zaposlenika MORH-a, koji su bili uzvanici na svadbi kćeri generala Fuzula, nije bio na radnome mjestu. Nijedne sekunde. Od njih 11, dvojicu je zadarski županijski zavod poslao na testiranje i bili su negativni. Sva jedanaestorica su na godišnjem odmoru i nijednog dana nakon toga nisu bili na poslu. A zašto je županijski zavod proglasio mjeru distanciranja, a ne samoizolacije, to je u njihovoj nadležnosti - rekao nam je glasnogovornik MORH-a Dražen Jonjić i dodao da u MORH-u provode sve mjere propisane od Nacionalnog stožera, uključujući i nošenje maski, a sastanke organiziraju samo u najnužnijim situacijama sa smanjenim brojem ljudi.

Nitko iz Vlade ne mora u samoizolaciju

U ponedjeljak nakon svadbe Ivana Franić sudjelovala je na dužnosničkom kolegiju u ministarstvu. Zbog toga su, sad kad je njoj potvrđena korona, svi za koje je sigurno da su bili s njom u kontaktu poslani na testiranje. Na samom sastanku bilo je oko deset ljudi, ali vjerojatno je da je Franić bila u kontaktu s više njih. Osim toga, ministrica Divjak je u petak sudjelovala na svečanosti dodjele ugovora znanstvenicima za istraživanje korona virusa. Na dodjeli je bio i premijer Andrej Plenković, a nitko od pedesetak okupljenih, osim novinara i snimatelja, nije nosio zaštitnu masku. Također, Divjak je bila i na sjednici Nacionalnog vijeća za uvođenje eura na kojoj je nosila masku. Tamo je bila većina ministara. 

Treba li onda i premijer u samoizolaciju? Krunoslav Capak smatra da ni Plenković ni ostatak Vlade ne moraju jer su tijekom sjednice - nosili maske. Divjak je na svojoj Facebook stranici objavila kako su svi koji su se u utorak testirali, uključujući i nju, negativni na Covid-19.

Divjak negativna na koronu, ostaje u izolaciji do 22. srpnja
Divjak negativna na koronu, ostaje u izolaciji do 22. srpnja

Ipak, zanimalo nas je koliko dugo nakon svadbe je Ivana Franić nastavila dolaziti na posao.

- Izvršena su testiranja prvih kontakata državne tajnice Ivane Franić u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a mjere samoizolacije pojedincima će biti dodijeljene temeljem preporuka epidemiologa. Ministrica Blaženka Divjak o sudjelovanju državne tajnice Ivane Franić na spomenutom okupljanju bila je izviještena od treće strane krajem radnog dana u petak 10. srpnja, te je odmah po tom saznanju zatražila od državne tajnice Franić da više ne dolazi na posao i da se testira na koronavirus. Po zaprimanju nalaza kojim je ustanovljeno da je državna tajnica Franić pozitivna na koronavirus ustupila je epidemiolozima popis osoba s kojima je bila u izravnom kontaktu. Dezinfekcija prostora Ministarstva znanosti i obrazovanja obavit će se 14., 18. i 27. srpnja - odgovorili su nam iz Ministarstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić