To je to što me zanima!

Korona u Italiji: Uvode policijski sat za neke dijelove države

U dijelovima Južnog Tirola uvodi se policijski sat zbog nepovoljne epidemiološke situacije te niske stope cijepljenosti. Ta mjera bit će na snazi dva tjedna
Vidi originalni članak

Talijanska regija Južni Tirol poduzima strože mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa, a jedna od njih je policijski sat u 20 općina s nepovoljnom epidemiološkom situacijom.

Guverner Arno Kompatscher potpisao je u ponedjeljak navečer uredbu koja odmah stupa na snagu i kojom je obvezno nošenje maski na otvorenom ukoliko nije moguće održavati udaljenost od jednog metra, dok putnici u javnom prijevozu moraju imati FFP2 maske.

Pokrajina uglavnom njemačkog govornog područja u sjevernoj Italiji, koju Talijani nazivaju Alto Adige, odlučila je uvesti policijski sat od 20 do 5 sati u 20 "crvenih" općina s visokom stopom incidencije, a niskom stopom cijepljenja.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU EK: Osigurano više od pet mlrd. doza cjepiva za iduće 2 godine

Nove mjere bit će na snazi iduća dva tjedna.

U "crvenim" općinama, ljudi smiju izlaziti radi odlaska na posao ili hitnih slučajeva, dodaje se.

Kafići i restorani moraju se zatvoriti do 18. sati. U hotelima će biti moguće posluživati goste i nakon tog vremena. Zabranjeno je plesanje u diskotekama i održavanje javnih kulturnih, rekreacijskih i sportskih događanja u zatvorenim prostorima.

Uvedene mjere se ne primjenjuju na vrtiće i škole.

PROVEDENO ISPITIVANJE 'Pfizerovo covid cjepivo 100% je učinkovito u adolescenata 4 mjeseca nakon druge doze'

Kompatscher je već tražio od vlade u Rimu da dopusti regijama da u određenim slučajevima samostalno uvode i strože mjere protiv koronavirusa.

Talijanske vlasti izvijestile su u ponedjeljak o nešto više od 6400 novih zaraza i 70 mrtvih u protekla 24 sata.

Oko 87 posto talijanskog stanovništva iznad 12 godina primilo je barem jednu dozu cjepiva.

Ministar zdravstva Roberto Speranza u ponedjeljak je objavio da je booster dozu cjepiva moguće primiti pet mjeseci od druge doze, odnosno od potpunog cijepljenja.

UPUTIO APEL Njemački ministar zdravstva o covidu: Do kraja zime svi će se cijepiti, preboljeti ili umrijeti

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 23.11.2021.

    ovo je pokazatelj da ne ide po planu prodaja vakcina. farmaceutska mafija priteze vlade poslusne. 😱

  • arow 23.11.2021.

    "Slucajno je pogranicni dio s Austrijom i Slovenijom crvena zonaTako im i treba kad na granici ne kontroliraju nikogaUsput ima regija gdje je procijepljenost preko 90% i zasad se drze

  • tolerantni.proljevakserčić 23.11.2021.

    oh, i italija krenula stopama austrije i njemacke...bas zanimljivo...svaka slicnost s dogadjajima sa sredine proslog stoljeca je sasvim slucajna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare