To je to što me zanima!

Koronu je dobio dva puta: 'Teže mi je sad, jedva mogu disati...'

Struka i dalje ne zna kako reagira bolesnik kod reinfekcije jer nema dovoljno primjera i dokaza. Postoji mogućnost da je Stjepo bio i nosilac virusa sva 4 mjeseca
Vidi originalni članak

Kad sam doktoru rekao da sam u travnju imao koronu, on je taj test bacio u smeće i rekao da nema potrebe da radi drugi test i da ne mogu dobiti drugi puta koronu. Međutim, tri dana kasnije sam završio u bolnici. 

Rekao nam je to Stjepo Jelečević, Hrvat koji živi u Njemačkoj, zarazio se dva puta u nekoliko mjeseci. Drugi put virus je pokupio početkom kolovoza na odmoru u Hrvatskoj.

- Inače sam srčani bolesnik pa su me u travnju odmah testirali. Test je ispao pozitivan. Tad nisam imao izražene simptome kao sad. Bio sam u izolaciji 18 dana, a 10.5 sam dobio, ali bez testiranja, odobrenje od liječnika da sam u potpunosti zdrav. Radio sam normalno do 6.7., a nakon toga sam doša u Hrvatsku na godišnji odmor. Prvo sam bio na Hvaru, a zatim sam otišao u Županju. Dana 10. 8. sam imao temperaturu preko 40°C. Odlučili smo se vratiti u Njemačku, ali nisam mislio da imam koronu jer su tad bili govorili da je nemoguće se dva puta zaraziti - rekao nam je Stjepo, dok je jedva dolazio do zraka i nadodao da je ubrzo morala Hitna doći po njega. 

OPASNOST NA JESEN I ZIIMU Zaštitimo medicinare! Ako se korona probije među liječnike i sestre, sustav će se raspasti

- Iako je liječnik moj drugi test bacio u smeće, u bolnici su uradili novi, ali i na COVID-19 i na običnu gripu. I tako se pokazalo da sam jedini Nijemac koji se zarazio dva puta. Ostavili su me u bolnicu, a kako nisam mogao normalno disati, htjeli su me staviti na respirator, ali na kraju ipak nisu jer bi to ostavilo veće posljedice - rekao je Stjepo koji se trenutno nalazi na kućnoj njezi. 

- Izolirao sam se u jednu sobu. Živim sa suprugom i dvoje djece, koji su se testirali i, nasreću, svi su negativni. Imam velike glavobolje i jako sam slab, ali sad nešto lakše dišem, no osjećaj je užasan. Mišići me jako bole, nemam snage ni za što. U kontaktu sam s nadležnim Zdravstvenim centrom u Njemačkoj, koji me svakodnevno kontaktiraju. Nakon 18 dana od početka bolova i temperature još uvijek ne osjećam da bi mogao ići raditi ili tako nešto. Sutra idem na novo testiranje pa ćemo vidjeti jesam li i dalje pozitivan i gdje će znanstvenici znati više o mom slučaju - ispričao je Stjepo te ističe da koliko je upoznati u Hrvatskoj nije nikoga zarazio.

UKUPNO DEVET ZARAŽENIH KBC Split: Troje djece s hematoonkologije zarazilo se korona virusom

Struka i dalje ne zna kako reagira bolesnik kod reinfekcije jer nema dovoljno primjera i dokaza. Postoji mogućnost da je Stjepo bio i nosilac virusa sva 4 mjeseca. Reinfekcija, međutim, kod nekih bolesnika ne znači i ponovnu pojavu bolesti. Ako postoji imunosno pamćenje, ono bi trebalo biti dostatno za zaštitu od ponovne zaraze.

- Ako se utvrdi postojanje tih čestica, to i dalje ne znači  da je infekcija napravljena SARS Cov2 virusom. Moguće je da se radi samo o molekulama koje su preživjele i koje su potpuno afunkcionalna - ističe prof. dr. sc. Dragan Primorac, znanstvenik.

Idi na 24sata

Komentari 280

  • johntaylor 08.09.2020.

    Corona nije prehlad, nije gripa, nego je grda bolest s masu simptoma ! Nekog ne ulovi jako, ali nekoga moze udesiti

  • dahhmal 31.08.2020.

    Mala beba za mene ja sam jednu noć stuko dva paketa Korone

  • samoproglašena_antifukarica 31.08.2020.

    vakcioneri na aparatima zbunjeni...hiperventiliraju...puf pant kako...? gdje ?...kuda...khmkhm, a imunitet krda? puf pant, jel to ostalo samo ovcama ili je i dalje primjenjivo na one koji ne zive u krdima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare