To je to što me zanima!

Kovačević govorio da se protivi izvozu u Mađarsku, Janaf dao kronologiju koja ga demantira

Kovačević je i na Antikorupcijskom vijeću tvrdio da je bio protiv izvoza nafte jer je to protivno nacionalnim interesima. Ali od 2015. do 2017. je investiciju koja je to omogućila doveo do faze građevinske dozvole...
Vidi originalni članak

Bivši šef uprave Janafa, a danas USKOK-ov optuženik Dragan Kovačević se na sjednici Antikorupcijskog vijeća u četvrtak postavio kao zaštitnik nacionalnih interesa. Svjedočeći o tome kako je došlo do Memoranduma između Janafa i Ine koji omogućio i izvoz hrvatske nafte u mađarske rafinerije, a posljedično nakon toga i zatvaranje rafinerije Sisak, Kovačević se je rekao da se tome protivio. I to ne samo 2018. godine kada je premijer Andrej Plenković sazvao sastanak u Vladi i rekao da se Memorandum treba potpisati, nego i godinama ranije. Međutim, odgovor Janafa za 24sata, demantira Kovačevićeve tvrdnje. 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Luna777 08.10.2022.

    Nije bitan Kovačević, pokajnik, ni davna 2015. godina, kada se to počelo pripremati, već to što je Plenković i nitko drugi, dao tu naredbu koja je išla u prilog MOL-u, a sada to opovrgava. MOL je lijepo zaradio na toj neprerađenoj nafti koju je kupio budzašto, a kasnije nam prodavao naftne derivate po skupoj cijeni. Što je istina, istina je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare