To je to što me zanima!

Kožić lagao USKOK-u: Rekao im je da je ručak organiziran u sklopu projekta kojeg nije bilo

Župana Kožića sumnjiče da je novcem županije platio ručak za osoblje bolnice u kojoj se liječio, kako bi ih počastio povodom izlaska iz te bolnice
Vidi originalni članak

USKOK je objavio priopćenje o istrazi protiv župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, koji se sumnjiči da je županijskim novcem platio privatni ručak.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti.

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU zagrebačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana (1952., 1972.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe položaja i ovlasti. (22. 10. 2021.)

Osnovano se sumnja da je u razdoblju od 8. do 28. siječnja 2020. u Zagrebu, I. okr. kao župan Zagrebačke županije (dalje: Županije) autoritetom svog položaja zatražio od II. okr. pročelnice Ureda župana da na račun troška reprezentacije Županije organizira i plati dostavu hrane i pića u jednu zagrebačku bolnicu s ciljem da se počasti medicinsko osoblje povodom njegovog izlaska iz te bolnice. Slijedom toga je II. okr. vlastoručno potpisala narudžbenicu jednom trgovačkom društvu kojom je naručila konzumaciju u iznosu od 5.250,00 kuna. 

Po isporučenoj usluzi i zaprimanju računa II. okr. je vlastoručno potpisala naredbu računovodstvu da se navedeni iznos isplati trgovačkom društvu, pri čemu je na poleđini računa koji se nalazio u prilogu naredbe napisala da se odnosi na događaj za koji je znala da se nije dogodio i da navedeni trošak nije napravljen u službene svrhe na koji način je Županija oštećena za 5.250,00 kuna. 

U cilju prikrivanja neosnovanog raspolaganja sredstvima proračuna Županije, I. okr. je tijekom prethodnog kaznenog postupka potpisao i službenim pečatom ovjerio podnesak Županije u kojem je navedeno da se predmetni trošak odnosi na ručak organiziran u sklopu priprema jednog projekta, te ga je dostavio USKOK-u iako je znao da navedeno ne odgovara istini.

U odnosu na upite novinara o dinamici i načinu postupanja ističemo da se u ovom predmetu, kao i u svim drugim predmetima, dinamika i način postupanja temelje na okolnostima slučaja i odredbama Zakona o kaznenom postupku.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • jozicalen9 23.10.2021.

    Ovaj hdz lopov je uhvaćen za sitnu lovu , ali ako će se imati volje i ako će hdz osuđena zločinačka organizacija dozvoliti da se pokrene temeljita istraga protiv ovog hdz lopova Kožića onda će se naći tu milijunske pljačke.

  • eva60 22.10.2021.

    Iz koje je stranke?

  • 22.10.2021.

    Cirkus od države, nista drugo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare