Obavijesti

News

Komentari 21

Kožić lagao USKOK-u: Rekao im je da je ručak organiziran u sklopu projekta kojeg nije bilo

Kožić lagao USKOK-u: Rekao im je da je ručak organiziran u sklopu projekta kojeg nije bilo

Župana Kožića sumnjiče da je novcem županije platio ručak za osoblje bolnice u kojoj se liječio, kako bi ih počastio povodom izlaska iz te bolnice

VIDEO

USKOK je objavio priopćenje o istrazi protiv župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, koji se sumnjiči da je županijskim novcem platio privatni ručak.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti.

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU zagrebačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana (1952., 1972.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe položaja i ovlasti. (22. 10. 2021.)

Osnovano se sumnja da je u razdoblju od 8. do 28. siječnja 2020. u Zagrebu, I. okr. kao župan Zagrebačke županije (dalje: Županije) autoritetom svog položaja zatražio od II. okr. pročelnice Ureda župana da na račun troška reprezentacije Županije organizira i plati dostavu hrane i pića u jednu zagrebačku bolnicu s ciljem da se počasti medicinsko osoblje povodom njegovog izlaska iz te bolnice. Slijedom toga je II. okr. vlastoručno potpisala narudžbenicu jednom trgovačkom društvu kojom je naručila konzumaciju u iznosu od 5.250,00 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po isporučenoj usluzi i zaprimanju računa II. okr. je vlastoručno potpisala naredbu računovodstvu da se navedeni iznos isplati trgovačkom društvu, pri čemu je na poleđini računa koji se nalazio u prilogu naredbe napisala da se odnosi na događaj za koji je znala da se nije dogodio i da navedeni trošak nije napravljen u službene svrhe na koji način je Županija oštećena za 5.250,00 kuna. 

U cilju prikrivanja neosnovanog raspolaganja sredstvima proračuna Županije, I. okr. je tijekom prethodnog kaznenog postupka potpisao i službenim pečatom ovjerio podnesak Županije u kojem je navedeno da se predmetni trošak odnosi na ručak organiziran u sklopu priprema jednog projekta, te ga je dostavio USKOK-u iako je znao da navedeno ne odgovara istini.

U odnosu na upite novinara o dinamici i načinu postupanja ističemo da se u ovom predmetu, kao i u svim drugim predmetima, dinamika i način postupanja temelje na okolnostima slučaja i odredbama Zakona o kaznenom postupku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda