To je to što me zanima!

Kremlj: Zašto Zelenski još nije vidio naš prijedlog pregovora?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zelenski je u srijedu rekao da niti je vidio niti čuo o prijedlogu koji mu je, kako to tvrdi Kremlj, poslan
Vidi originalni članak

Kremlj je u četvrtak priopćio da Moskva i dalje čeka odgovor Ukrajine na posljednji ruski pisani prijedlog na mirovnim pregovorima između dvije strane te pita zašto je predsjedniku Volodimiru Zelenskom taj pisani dokument nepoznat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zelenski je, naime, u srijedu rekao da niti je vidio niti čuo o prijedlogu koji mu je, kako to tvrdi Kremlj, poslan.

"Ponavljam još jednom, kao što sam jučer rekao, naša zadnja verzija je predana protivničkoj strani, ukrajinskom pregovaračkom izaslanstvu", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je potvrdio da je Kremlj svjestan izjave Zelenskija "te se postavlja pitanje zašto nitko predsjednika Zelenskog ne obavještava o našoj verziji teksta".

Izjave dviju strana odražavaju udaljenost njihovih stajališta i lošu međusobnu komunikaciju.

NEMA NAPRETKA Kijev traži hitni evakuacijski koridor iz Azovstalja: To je nužno, ljudi čekaju prijevoz

Posljednji direktni pregovori održani su 29. ožujka.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 12. travnja rekao da su pregovori u slijepoj ulici, a glavni ukrajinski pregovarač smatra da je teško predvidjeti kada bi se mogli nastaviti, posebice u svijetlu opsade Mariupolja.

>>Događanja iz Ukrajine pratite ovdje

Moskva traži da Kijev prizna gubitak Krima i Donbasa, no Ukrajina tvrdi da nema kompromisa kada su u pitanju njezina suverenost i teritorijalni integritet.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • ivokap 21.04.2022.

    Rusi trebaju Putina staviti pred vojni sud i rigorozno kazniti, minimalna kazna je doživotna robija.

  • MarkoMarkic17 21.04.2022.

    Zelenski se pravi blesav , jako dobro zna da Ukrajina nika neće moći ući u EU i Nato, jer to je dogovoreno i potpisano pri raspadu SSSR-a potpisnici Gorbačov, Buš stariji te Kisinđer tadašnji ministar ili kako oni zovu glavni tajnik u američkoj administrciji da neće nato na granice sa Rusujom, i sad Putine operi ih što više pa da vidimo tko će ih spašavati?

  • Patton1203 21.04.2022.

    Nitko od nas ne zna zašto je uistinu počeo ovaj rat i pokolj. Iz dana u dan slušamo i čitamo što nam se servira, neka istina koju kreiraju neki nazovi analitičari, neki političari nižeg ranga, novinari, a zapravo je sve to daleko od stvarne istine. To se pokazalo puno puta do sada u prošlosti. Tko želi malo sam donositi zaključke o nekim završenim sličnim događajima u svijetu ( od uvođenja demokracije, zaštite svojih građana, zaštite svojih investicija). Malo je pozitivnih rezultata tamo gdje je oružje uvodilo demokraciju i pravdu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare