To je to što me zanima!

Krenule inspekcije u turizmu: Češljaju hotele, kampove i luke

Veće nepravilnosti nisu utvrđene, a ukoliko i postoje riječ je o manjim prekršajima u nedostatku normativa, cjenika, utvrđivanja kućnog reda te isticanja radnog vremena
Vidi originalni članak

Zbog pandemije korona virusa, diljem hrvatske obale krenuli su sanitarni i turistički inspektori. Posjetili su i jedan zadarski kamp gdje su prioritetno pregledali tuševe i bazene, piše Dnevnik.hr

- Legionela je jedna bolest koja se događa baš vezano za zdravstvenu neispravnost vode, zato smo u ovom slučaju izmjerili temperaturu vode. Ne smije prelaziti ispod 20 hladna i preko 50 topla i da se provodi dezinfekcija - rekla je Katica Boban, sanitarna inspektorica, DIRH.

Dodala je kako provjeravaju mjere stožera te da nisu utvrdili nikakve nepravilnosti. 

TURIZAM U VRIJEME KORONE Mikulić ugostiteljima na moru šalje više od 100 inspektora

- Svi naši djelatnici nose maske gdje god, obvezan je razmak od jednog metra, dodatne sigurnosne i higijenske standarde provode u svim sobama i kućicama - rekla je Kristine Barić, voditeljica marketinga kampa. 

Inspekcija je ušla i u zadarsku marinu gdje je mnogim ugostiteljima korona virus poremetio planove za narednu turističku sezonu. 

- Naš restoran, koji je prošle godine radio 500.000 eura prometa, nismo otvorili - rekao je Božidar Duka, regionalni direktor.

Nepravilnosti u marini nisu utvrđene, a ukoliko i postoje riječ je o manjim prekršajima u nedostatku normativa, cjenika, utvrđivanja kućnog reda te isticanja radnog vremena. 

- Nismo utvrdili nepravilnosti koje bi išle represivno ili kažnjavali sve što smo utvrdili. Izdana su upozorenja i na taj su način one otklonjene - rekla je Iva Dunatov iz DIRH-a.

U Hrvatskoj posluje oko 764 hotela, 204 kampa i 61 luka nautičkog turizma. Najviše ih je smješteno u Dalmaciji, Primorju i Istri.

Iz Inspektorata su najavili da će inspektori u "sljedećih nekoliko mjeseci nadzirati poslovanje ugostiteljskih objekata - hotela, kampova te luka nautičkog turizma, marina i pružatelja usluga u turizmu koji posluju u sklopu navedenih objekata".

- Mi ćemo prije svega ići na prevenciju i edukaciju te partnerski odnos gdje je to moguće. Zakonska legislativa propisala je gdje može, gdje ne može. Tamo gdje se to ne može, gdje je pitanje samog legaliteta, ako nije netko registriran, tu ćemo morati ići s određenim mjerama, ali sve mogućnosti prije toga ćemo iskoristiti - izjavio je Andrija Mikulić, glavni državni inspektor.

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 17.07.2020.

    jednom sam inspekciji hebo mater...okrenuli se i otišli, kako sam ih osramotio, terasa mi zapljeskala na kraju..

  • 17.07.2020.

    cesljajte malo ive sto iznajmuljuje "5 zvjezdica apartmane" a kuhinje na balkonima, plocice i vrata iz 1988 godine!

  • 17.07.2020.

    Neka idu navečer kad trebaju biti zatvoreni ugostitelji a tulumari se

Komentiraj...
Vidi sve komentare