Obavijesti

News

Komentari 25

Krenule inspekcije u turizmu: Češljaju hotele, kampove i luke

Krenule inspekcije u turizmu: Češljaju hotele, kampove i luke
1

Veće nepravilnosti nisu utvrđene, a ukoliko i postoje riječ je o manjim prekršajima u nedostatku normativa, cjenika, utvrđivanja kućnog reda te isticanja radnog vremena

VIDEO

Zbog pandemije korona virusa, diljem hrvatske obale krenuli su sanitarni i turistički inspektori. Posjetili su i jedan zadarski kamp gdje su prioritetno pregledali tuševe i bazene, piše Dnevnik.hr

- Legionela je jedna bolest koja se događa baš vezano za zdravstvenu neispravnost vode, zato smo u ovom slučaju izmjerili temperaturu vode. Ne smije prelaziti ispod 20 hladna i preko 50 topla i da se provodi dezinfekcija - rekla je Katica Boban, sanitarna inspektorica, DIRH.

Dodala je kako provjeravaju mjere stožera te da nisu utvrdili nikakve nepravilnosti. 

Mikulić ugostiteljima na moru šalje više od 100 inspektora
Mikulić ugostiteljima na moru šalje više od 100 inspektora

- Svi naši djelatnici nose maske gdje god, obvezan je razmak od jednog metra, dodatne sigurnosne i higijenske standarde provode u svim sobama i kućicama - rekla je Kristine Barić, voditeljica marketinga kampa. 

Inspekcija je ušla i u zadarsku marinu gdje je mnogim ugostiteljima korona virus poremetio planove za narednu turističku sezonu. 

- Naš restoran, koji je prošle godine radio 500.000 eura prometa, nismo otvorili - rekao je Božidar Duka, regionalni direktor.

Nepravilnosti u marini nisu utvrđene, a ukoliko i postoje riječ je o manjim prekršajima u nedostatku normativa, cjenika, utvrđivanja kućnog reda te isticanja radnog vremena. 

- Nismo utvrdili nepravilnosti koje bi išle represivno ili kažnjavali sve što smo utvrdili. Izdana su upozorenja i na taj su način one otklonjene - rekla je Iva Dunatov iz DIRH-a.

U Hrvatskoj posluje oko 764 hotela, 204 kampa i 61 luka nautičkog turizma. Najviše ih je smješteno u Dalmaciji, Primorju i Istri.

Iz Inspektorata su najavili da će inspektori u "sljedećih nekoliko mjeseci nadzirati poslovanje ugostiteljskih objekata - hotela, kampova te luka nautičkog turizma, marina i pružatelja usluga u turizmu koji posluju u sklopu navedenih objekata".

- Mi ćemo prije svega ići na prevenciju i edukaciju te partnerski odnos gdje je to moguće. Zakonska legislativa propisala je gdje može, gdje ne može. Tamo gdje se to ne može, gdje je pitanje samog legaliteta, ako nije netko registriran, tu ćemo morati ići s određenim mjerama, ali sve mogućnosti prije toga ćemo iskoristiti - izjavio je Andrija Mikulić, glavni državni inspektor.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a