To je to što me zanima!

'Krmpotić ima neke spoznaje, surađivao je s Đurekovićem'

Novinar Željko Peratović čudi se što policija nije odmah reagirala na prijetnje i smatra da vijest da je Krmpotić prebačen u München šteti Republici Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Nakon što je Ivan Krmpotić, koji bi uskoro trebao svjedočiti na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, primio prijetnje zbog čega je stavljen pod zaštitu njemačkog tužiteljstva, Siniša Pavlović, odvjetnik Gizele Đureković, supruge ubijenog Stjepana Đurekovića, rekao je kako Krmpotić ima neke relevantne spoznaje:

- Krmpotić je osoba koja je na listi svjedoka. On ima određene spoznaje koje bi mogle biti relevantne u ovom slučaju. On je netko tko je poznavao Đurekovića i surađivao s njim na nekim istragama oko krađa goriva u Ini - rekao je Pavlović u emisiji Otvoreno na HTV-u.

Novinar Željko Peratović čudi se što policija nije odmah reagirala na prijetnje i smatra da vijest da je Krmpotić prebačen u München šteti Republici Hrvatskoj.

Peratović je rekao kako su mu prijetili kad je počeo pisati o sinu Josipa Perkovića - njegov suradnik tri mu je puta pokazao pištolj, a prijetio mu je, kaže, i Munib Suljić. Godine 2003. kad je donesen "Lex Perković" bilo mu je provaljeno u vikendicu.

- Nijemci su na prijetnje Krmpotiću reagirali - oni su na to osjetljivi i to je dobro - kaže Peratović.

Povjesničar Hrvoje Klasić smatra da će suđenje Perkoviću i Mustaću otvoriti "Pandorinu kutiju":

- Ta kutija u svom zajedničkom nazivniku ima raspad Jugoslavije - smatra Klasić.

- Lustracija je "osvjetljenje", valjda nam je u interesu da ne hodamo po mraku. Naše usidrenje u prošlosti vraća nas natrag. Ali za lustraciju moramo postaviti kriterije - nije "moj udbaš" dobar, a "udbaš onog drugog" nije', poručio je povjesničar Ivo Lučić.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • leptir53 21.04.2015.

    ježim se kad čujem ljude pogotovo iz hdzea kad se hvale svojim domoljubljem i krščanskim vrednostima.. a stvarnost je sasvim drugačija.. istina je samo.. da su mnogi 90-te godine pohrlili u arhive tadašnje još uvijek milicije i sekretarijata za unutarnje poslove , samo da bi svoje dosje sakrili od očiju javnosti... bilo bi jako puno zanimljivosti u tim dokumentima...

  • leptir53 21.04.2015.

    što se tiče njemačkog pravosuđa i njihovog poimanja prava.. pa ni nakon 60 godina njemačka nikad nija uspjela saznat tko je kriv za ubojstvo Anne Frank..poznate židovske djevojćice koja je pisala dnevnik o stradavanju židova u 2 sv. ratu... tek 2012 godine njemačka otvara muzej u Frankfurtu posvećen ubijenoj Anni Frank.. nakon skoro 70 godina , samo da bi isprali ljagu ... zanimljivo da je jedan od onih koji su odveli malu Frank nacistički časnik Joseph Silberbauer (pronađen kasnih 60 godina. od centra Simon Wiesenthal.) radio nakon rata kao obavještajac zapadne njemačke u Austriji.. urmo prirodnom smrću... mnogi pripadnici SS su nakon rata bili po raznim obavještajnim agenturama.. od njemačke, vel. britanije pa sve do Amerike... i to cijeli zapad dobro zna... ali kad smo mi u pitanju.. onda glume časne sestre... u cijelom svijetu ima uhoda, tajnih agenata, ubojica koji ubijaju po naređenju svoje vlade... i kod nas je bilo takvih ubojstava.. samo se pravimo blesavi.. poput načelnika josipa raihla kira, ante parađžika, pa ubojstvo vođe HOS-a Blaža Kraljevića.. i sl... a mi sve trpamo kao da je to bilo samo u Jugi... a nije...

  • DrKesha 21.04.2015.

    Opa, izgleda da je Munib Suljić Perkovicev igrac. Mogla bi se neka ubojstva iz domovinskog rata rasvjetlit preko Perkovica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare