To je to što me zanima!

Krstičević: Izrael ima rok da se očituje o F-16 do 11. siječnja

Država Izrael je imala svu potrebnu dokumentaciju, uključujući i odobrenje od treće strane da može nuditi avion Hrvatskoj. Piše u tom papiru i prodaja, poručio je Krstičević
Vidi originalni članak

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske zatražilo je od Države Izrael da nas službeno izvijesti do 11. siječnja 2019. godine je li Država Izrael u mogućnosti isporučiti avione koji su ponuđeni na međunarodnom natječaju, a koje je Republika Hrvatska odabrala u transparentnom postupku, javlja MORH.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HRVATSKA PITA IZRAELCE: 'Hoćete li nam isporučiti F-16 ili ćemo mi poništiti natječaj?'

"Obveza Države Izrael je ishoditi odobrenje Vlade Sjedinjenih Američkih Država za isporuku aviona u odgovarajućoj konfiguraciji Republici Hrvatskoj. Kada nas Država Izrael službeno izvijesti o navedenom, pravovremeno ćemo upoznati hrvatsku javnost. U slučaju da zbog nesporazuma koji su nastali između Izraela i Sjedinjenih Američkih Država Hrvatska ne bude u mogućnosti kupiti avione koje je odabrala, Vlada Republike Hrvatske će poništiti odluku o odabiru višenamjenskog borbenog aviona od 29. ožujka 2018. Hrvatska je ovaj vrlo složen projekt vodila na sustavan, profesionalan i transparentan način, vodeći se isključivo hrvatskim nacionalnim interesima", stoji u priopćenju MORH-a.

NEMA RJEŠENJA ZA HRVATSKU Ništa od prodaje F-16? Izrael i SAD nisu se uspjeli dogovoriti

Ministar obrane Damir Krstičević nakon sjednice Vlade komentirao je cijelu situaciju. Potvrdio je da je Hrvatska zatražila službeno očitovanje Izraela i dala im za to rok do 11. siječnja, nakon čega će donijeti odluku.

F-16 GRUNF Propast posla stoljeća: Tko leti, leti, a tko ne leti ne leti

- Bio je međunarodni natječaj koji je obavljen po svim pravilima struke. Ključna odluka Vlade bila je da zbog složenosti projekta radimo država s državom, da se izbjegnu bilo kakvi partikularni interesi. Država Izrael je imala svu potrebnu dokumentaciju, uključujući i odobrenje od treće strane da može nuditi avion Hrvatskoj. Piše u tom papiru i prodaja, poručio je Krstičević.

- Dali smo rok Izraelu do 11.01. da se očituje, otkrio je ministar
 

 

Idi na 24sata

Komentari 144

  • Behemot 06.01.2019.

    Ako ste kada slušali hrvatske generale kako pričaju engleski onda je posve jasno da jadni nisu razumjeli što im 2 godine Amerikanci pričaju. Tako da je sve išlo preko prevoditelja koji ne poznaju stručnu terminologiju.

  • 7vuk777 04.01.2019.

    poz generalu iz mrkonjića,šipova,bočca,glamoća,grahova gdje je njegova ekipa desetke dane čistila tvornice,hotele privatne kuće,asfaltne baze i sklanjala ubijene poslije pogibije najpoštenijeg branitelja pauka,zato su danasnji generali čermak,rojs,zagorac,gotovina,krstičević,sopta,jelić i ostali najbogatija elita u hr

  • VOLBEAT 04.01.2019.

    Pita novinar Krstičevića koliko su porezni obveznici platili onu famoznu vojnu vježbu, a on odgovara: "Način glavnog stožera kad se zatvore čuli ste da ćemo izanalizirati kroz sustav naučenih lekcija sve aktivnosti i sigurno da ćemo i način glavnog stožera i taj dio... al' sigurnost je jako bitna.!" i Druga rečenica: "Radi raznih špekulacija danas smo i predstav'li i taj dio troškova ko'lko je ta vježba koštala porezne OBAVEZNIKE...jasno je da PORAZNICI OBAVEZNICI imaju pravo to znati..." - pa sad recite vi meni treba li ga vratiti u osnovnu ili ne?

Komentiraj...
Vidi sve komentare