To je to što me zanima!

Ukinuli karantenu na brodu jer član posade nema korona virus

Na pitanje pridržavaju li se svi karantene, jer Lošinjani dojavljuju da ima silazaka s broda, Capak odgovara kako policija redovito obilazi kruzer, i svjedoči da silazaka nema
Vidi originalni članak

U Malom Lošinju usidren je talijanski brod čiji su članovi posade, doznajemo, u karanteni. Kod člana posade, Ukrajinca, posumnjalo se na korona virus, zbog čega je testiran, danas bi navečer trebali biti gotovi nalazi.

Ostatak posade je u karanteni, rekao nam je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Na pitanje pridržavaju li se svi karantene, jer Lošinjani dojavljuju da ima silazaka s broda, Capak odgovara kako policija redovito obilazi kruzer, i svjedoči da silazaka nema. 

Marko Boras Mandić, načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije kaže da ima puno povjerenje u policiju na Lošinju, koja redovito obilazi brod u karanteni. 

- Kažu mi da je sve pod nadzorom, i da nema silazaka s broda. Na njemu je 18 članova posade, iz cijeloga svijeta. Svi su putnici ranije iskrcani u Trstu, bila je riječ o tri Talijana, dok su svi ostali bili Amerikanci. Nalaze testa na korona virus kod jednog člana posade očekujemo najkasnije sutra - kazao nam je Boras Mandić. 

Brod plovi pod malteškom zastavom. 

Ukrajinac, član posade broda u karanteni negativan je na korona virus, potvrdio nam je Marko Boras Mandić. Dodaje da se time karantena ukida, ali brod ostaje u lošinjskoj luci, kamo je stigao na remont. Oni će biti pod epidemiološkim nadzorom sljedećih 14 dana. Mogu se kretati naokolo, nemaju zabranu kretanja. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • 07.03.2020.

    s obzirom da policija samo obilazi, znači nisu stalno tamo, znači silaze s broda

  • Cipelcug 07.03.2020.

    Što prazni kruzer radi u Malom Lošinju?? Radi na distribuciji virusa.

  • 07.03.2020.

    Losinjani, sami ne obranite od drzave ne ocekujte nista osim jos kojeg broda..prema tome ogradite se, stavite barikade da nitko ne moze medu vas, jos cete bit krivi ako se zarazite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare