To je to što me zanima!

Krvnik iz Škabrnje: Tadić se u Australiji zaposlio kod Hrvata?

O njemu gotovo nitko ništa nije znao dok jedan od ranije osumnjičenih i privedenih zapovjednika srpske paravojske navodno nije propjevao i spomenuo ga kao vođu četničkih dobrovoljaca
Vidi originalni članak

Škabrnjski krvnik Zoran Tadić nakon zločina nad 30 civila i 13 branitelja Hrvata još je kratko vrijeme ostao u Ravnim kotarima, točnije u Benkovcu na mjestu načelnika “državne bezbednosti” srpske paradržave.

Za to vrijeme, odnosno do sredine 1992. godine prešetavao se, vidljivo je to i po fotografijama, po okupiranom hrvatskom području s ratnim zločincem Vojislavom Šešeljom i njegovim sljedbenicima. U Benkovcu su mu dali i kuću prognanih Hrvata. No već sredinom 1992. odlazi prvo u Srbiju, a potom u Australiju. Osumnjičeni nalogodavac i sudionik masakra nad hrvatskim civilima u Australiji je, prema policijskim izvorima, zasnovao obitelj, dobio državljanstvo i zaposlio se navodno kod australskog Hrvata?!, donosi Večernji list.

NAGRADILI GA Poticao zvjerstva: Krvnik iz Škabrnje skriva se u Australiji

O njemu gotovo nitko ništa nije znao dok, kako neslužbeno doznaje Večernji, jedan od ranije osumnjičenih i privedenih zapovjednika srpske paravojske nije propjevao i spomenuo ga kao vođu četničkih dobrovoljaca. Oni su došli u Hrvatsku iz Loznice u Srbiji i 18. studenog 1991. godine uz JNA, kojom je zapovijedao ratni zločinac Ratko Mladić, sudjelovali u masakru hrvatskih civila i branitelja.

GOTOVA DUGOTRAJNA ISTRAGA Otkrili krvnika iz Škabrnje: On je ubio 30 civila i 13 branitelja

– Ja sam bio na straži to jutro, a u 4.30 tenkovi su se već zagrijavali. Izašao je njihov komandant i rekao: Gađaj brdo, gađaj, bre, crkvu... Težak zločin su napravili. Identificirao sam ubijene. Ubili su mi didu i babu, sve slike su mi i danas pred očima. Kidali su Hrvatima uši, udove, lomili ruke, vezali ih za konja. Užas jedan. Drago mi je da su ga identificirali i nadam se da će ga izručiti, neka odgovara za svoje zločine ako ih je počinio – rekao nam je škabrnjski branitelj Zoran Ražov. Marku Miljaniću četnici su ubili oca, brata i sedam rođaka.
 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 19.01.2019.

    Nije mi jasno nakon svega što je učinio kako može normalno živit imat dicu.... Ko kaže da to isto neće opet ponovit??? To nije ljudsko biće jer da je nebi bižao!!! Osnovao je obitelj sa i na Lažima jadna takva obitelj i svoju takvih kao on... Baš me zanima koga je oženio...biće spodobu ka šta je i sam?? Ima Boga!!

  • dahhmal 19.01.2019.

    I onda se nasi sposobni politicari vrijedaju kad neko spomene veleizdaju a kaj oni rade ratni zlocinci im se secu ak dobe kakvu kaznu ona je minorna vani se dijele nase putovnice sakom i kapom bez ikakve provjere i to srbima koji su pobjegli tak da se postavlja pitanje jel smo mi uopce pobijedili u ratu pa mi ne smijemo cak ni jedan dobar ratni film napraviti ne ulazim u to kaj imamo nesposobne redatelje Amerikanci su napravili tisuce filmova o Vijetnamu gdje su izvuklli deblji kraj a mi jedva da imamo jedan film Broj 55

  • Petar47_1 18.01.2019.

    ....to i nije, nažalost, neki novi trend....ustaše i četnici su u dosta prilika u II. svj. ratu surađivali (ima i slika kako ustaški zdrug odaje u uniformama počast poginulom četniku u Bileći ili Trebinju), a bilo je toga i u Domovinskom ratu......

Komentiraj...
Vidi sve komentare