To je to što me zanima!

Nije dobio plaću: Pijani kuhar provalio u pečenjaru u Splitu

U pečenjarnici sam prije ovoga bio zaposlen, iako me vlasnik nije formalno prijavio. Rad tamo mi nije ostao u dobrom sjećanju i nije mi isplaćena plaća za vrijeme koje sam tamo odradio, kazao je sucu
Vidi originalni članak

Splitski kuhar Toni M. (36) nepravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od godinu dana zbog pokušaja teške krađe. Kuhar je u kolovozu 2014. godine došao na Bačvice i bacio komad betonskog bloka u prozor pečenjarnice Bače, u kojoj je prije radio, javlja Slobodna Dalmacija

Razbio je prozor i ušao unutra, s namjerom da ukrade nešto vrijedno, no u tome ga je spriječila policija, pa je pobjegao praznih ruku. 

U svojoj obrani, dosad neosuđivani kuhar priznao je sve što je stajalo u optužnici. Sucu je rekao da je prije provale pio alkohol i da se na provalu odlučio iz osvete. 

- U pečenjarnici sam prije ovoga bio zaposlen, iako me vlasnik nije formalno prijavio. Rad tamo mi nije ostao u dobrom sjećanju i nije mi isplaćena plaća za vrijeme koje sam tamo odradio, pa sam se na ovaj način htio osvetiti vlasniku. Spreman sam nadoknaditi štetu , odnosno platiti razbijeno staklo, rekao je sucu.

Fotografija: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 20

  • EmilCandor 03.04.2019.

    Nažalost, trenutno, nema tog suda koji bi se izborio da se ovom čovjeku dodjeli zarađen novac. Poslodavac to zna i zato ga nije ni platio. Poslodavac, pazi poslodavac bi radio na bačvicama, a ne bi plaćao radnike, poslodavac bi dakle trebao preuzeti trošak prozora na sebe, i konačno platiti čovjeku zarađen novac, kao i njegovu kaznu. Sud je trebao učiniti sljedeće: kazniti počinitelja novčanom kaznom zbog razbijenog prozora; kazniti poslodavca s 6 mjeseci zatvaranje lokala zbog neprijavljivanja radnika; naložiti poslodavcu isplatu plaće radniku s kamatama.

  • POTPEC 03.04.2019.

    Ima li ikakve šanse da se i poslodavac kazni zbog neprijavljivanja radnika i neisplate plače.

  • 03.04.2019.

    Zašto rastte bijes u narodu? Nemoj isplatiti plaću i traži krivca u onome kome si je trebao dati. Sada je 2019 a priča je iz 2014, god. Zar ne bi sudac već sutradan trebao donijeti odluku da mu poslodavac isplati plaću? Treba uvesti dežurstva sudaca za takve i slične slučajeve. Idite kuhatti u Irsku i biti ćete plaćeni a ovakvi poslodavci neka propadnu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare