To je to što me zanima!

Kupari su ostali u 1992. godini: Vrijeme prolazi, stižu obećanja, ali ništa se nije promijenilo...

Prvi hotel u Kuparima izgradili su Česi, a nakon Drugog svjetskog rata područje je preuzela tadašnja JNA, koja je dodatno pojačala turistički potencijal izgradnjom novih hotela i vila...
Vidi originalni članak

Malo mjesto Kupari na samom jugu Hrvatske nekoć je bilo poznato po proizvodnji crijepa. Mjesto od tud vuče i ime, 'kupa' je lokalni naziv za crijep. 

POGLEDAJTE VIDEO:

No crijepa su se 'odrekli' u 19. stoljeću te je mjesto doživjelo gospodarsku tranziciju. Okruženo s dva brežuljka i predivnom plažom, okrenuli su se turizmu. Izgrađeni su brojni hoteli...

- Prvi hotel u Kuparima izgradili su Česi, a nakon Drugog svjetskog rata područje je preuzela tadašnja JNA (Jugoslavenska narodna armija) koja je dodatno pojačala turistički potencijal izgradnjom novih hotela i vila. Kompleks Kupari uglavnom je bio otvorenog tipa, osim dijela na kojem se nalazila Titova vila i prateći objekti - piše liberoportal i dodaje:

- Krajem 1991. godine, Kupari su bili okupirani od strane neprijateljske vojske, no sredinom 1992. oslobođeni su, kao i cijelo dubrovačko područje. Jedino je Prevlaka još neko vrijeme bila pod UN-ovim protektoratom. Međutim, sada je 2023. godina, i unatoč tome što smo 'matematičkim jezikom' 31 godinu otišli naprijed, Kupari su ostali zatočeni u 1992. godini, čak u još gorem stanju.

Kompleks Kupari, dakle, 'stoje'. Pomaka nema. Koncesije su dodijeljene, obećavana čuda, ali ništa se ne događa, dodaju iz liberoportala.

VISOKI TRGOVAČKI SUD ODLUČIO Ivan Paladina za udio u Kuparima neće dobiti 9 milijuna eura, platit će i sudske troškove

Ruševine ovog hotelskog resorta prošle su godine poslužile kao kulisa filma "Lee" u kojem glumi Kate Winslet, koja se na setu i ozlijedila.

S Kuparima, odnosno napuštenim hotelskim resortom bio je povezan i bivši ministar Ivan Paladina, o tome više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • a nu 10.07.2023.

    to leglo komunjara treba sranit sa zemljom

  • pile2244 09.07.2023.

    Da su ostala sva odmarališta iz Juge sad bi na more dolazili i naši Hrvati iz cijele lijepe naše kako je onda bilo super ljeti većinom domaći turisti sa godinama bi se i sprijateljilo a jelo se i pilo samo tako.Falite na moru dobri moji Hrvati🥂

  • miroljub1 09.07.2023.

    To je normalna stvar sve što je nekada izgrađeno,napravljeno i koristilo se u onoj državi za odmor radnika ,sve je uništeno i zapušteno .Normalna pojava u Hrvatskoj ,HDZ drugačije nezna samo uništi ukradi ,prevari obmanuti

Komentiraj...
Vidi sve komentare