Obavijesti

News

Komentari 101

Sud otkantao Paladinu: Nećeš dobiti milijune, ali moraš nam platiti 100.000 kuna troškova!

Sud otkantao Paladinu: Nećeš dobiti milijune, ali moraš nam platiti 100.000 kuna troškova!

Paladina je tražio izlazak iz tvrtke koja ima koncesiju na Kupare sudskim putem i uz milijunsku odštetu od skoro 25 milijuna. Sud mu je poručio da za to nema razloga i da se dogovori sa Singapurcima oko cijene...

VIDEO

Ministar graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina je neslavno izgubio sudsku bitku koju je vodio za milijunsku isplatu u projektu Kupari. Neće dobiti ni 67 milijuna kuna koje je prvotno tražio, niti 24,7 milijuna na koliko je smanjio uvjet da izađe iz tvrtke, niti pet milijuna kuna koja je najniža vrijednost. Ali će morati platiti 100.000 kuna sudskih troškova.

Današnju nepravomoćnu presudu Trgovačkog suda u Zagrebu nam je potvrdio Fran Olujić, odvjetnik singapurske tvrtke Hotels Properties Limited (HPL). Sud je zaključio da ministar Paladina nije u takvom sukobu da bi se njegovo istupanje iz društva tražilo sudskim putem i kroz odštetu. Prevedeno, poručio mu je da se dogovori sa Singapurcima. Naravno, Paladini preostaje žalba na ovakvu presudu.

-  Mi smo zadovoljni ovakvom presudom i smatramo je jedinom mogućom i pravednom. Moji klijenti su mu spremni isplatiti njegov poslovni udio po tržišnoj cijeni od 5,3 milijuna kuna. I dalje smo otvoreni za takav fer način rješavanja spora  - rekao je Olujić.

Paladina ima 10 posto u tvrtki Kupari Luxury Hotels u kojoj su 90 posto od njegova bivšeg partnera Sergeja Gljadelkina preuzeli ozbiljni singapurski investitori, tvrtka Hotels Properties Limited (HPL). Singapurci imaju 39 hotela u svijetu i trebali bi graditi nove smještajne objekte na mjestu zapuštenog hotelskog kompleksa Kupari u Župi Dubrovačkoj. 

Ministru Paladini je malo 5 mil. kuna za Kupare, hoće čak 20 milijuna: 'Preneraženi smo...'
Ministru Paladini je malo 5 mil. kuna za Kupare, hoće čak 20 milijuna: 'Preneraženi smo...'

Za 90 posto tvrtke koja ima državnu koncesiju su Gljadelkinu platili nešto više od 47 milijuna kuna. A Paladina je za svoj 10 postotni udio prvo tražio 67 milijuna, zatim 24,7 milijuna, na što ne pristaju. 

Paladina se formalno izuzeo iz odlučivanja o Kuparima, to će raditi državna tajnica kojoj je on nadređen. Da bi projekt konačno zaživio i počeo se graditi, bit će potrebne stotine suglasnosti, odluka i dozvola, a o svemu se odlučuje u ministarstvu koje vodi Paladina. Zato je jasan strah Singapuraca da im ne bi blokirao projekt.

Sva vrijednost tvrtke je upravo u koncesiji koja je dana 2015. godine, a dosad nije ništa izgrađeno. Gljadelkin je uložio malo, a Paladina još manje. Ipak će dobiti milijune, praktički na ime državne imovine na kojoj postoji 99-godišnje pravo koncesije. Primjerice, da Vlada u kojoj sjedi i Paladina sutra odluči raskinuti ugovor o koncesiji, vrijednost tvrtke Kupari Luxury Hotel je ravna nuli.

Ministar Paladina nam je kratko odgovorio da će njegovi odvjetnici odlučiti hoće li se žaliti, a da on i dalje ostaje suvlasnik u tvrtki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 101

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija