To je to što me zanima!

Kuščević: Ne mogu pratiti sve to, imam ja puno nekretnina...

Kuščević godinama nije ni pokušao sakriti kuću. Štoviše, upisao ju je u svoju imovinsku karticu, a nedavno je za Teleskop izjavio da se zajedno s obitelji iselio iz te kuće i koriste ju za iznajmljivanje turistima
Vidi originalni članak

Ministar uprave Lovro Kuščević izgradio je kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar, javlja Telegram. Nakon dva tjedna istraživanja i prepiski, Telegramu je to potvrdila i Državna geodetska uprava. 

- Državna geodetska uprava će po Vašoj prijavi pokrenuti postupke u skladu s odredbama Prekršajnog zakona zbog eventualne povrede članka 69. odnosno 89. - odgovorili su im. 

- Ministar je napravio sve što treba da bi dobio uporabnu dozvolu, no propustio je odraditi zadnji korak, prijaviti promjenu u katastar - potvrdila je za Telegram arhitektica Suzana Dobrić Žaja. 

- Ironično, baš je ovih dana ministar Kuščević svečano pustio u rad portal Katastar u pokretu koji bi trebao pomoći građanima da na brz, lak i učinkovit način imaju uvid u podatke o nekretninama. Kako, kad neodgovorni pojedinci s ministrom na čelu, ne prijavljuju ono što su po zakonu dužni prijaviti? Koji je onda uopće smisao digitalizacije, kada baze podataka nisu ažurirane? - rekla je. 

Kuščević: Tko će voditi računa?

Ministar uprave komentirao je tekst Telegrama, javlja N1. Na pitanja novinara zašto nije upisao kuću na Braču u katastar, ministar uprave izjavio je: 

- To sam pročitao u medijima. Zaista sam to propustio. Dao sam zahtjev da se unese u katastar...Hvala Bogu, imam puno nekretnina, nije moguće sve to pratiti. Dao sam zahtjev da se evidentiraju u katastru sve moje nekretnine

Na pitanje kako mu se to moglo dogoditi, ministar je odgovorio: 

- Tko će voditi računa?

Imate toliko nekretnina da ne možete pratiti? - pitala ga je novinarka

- Bogu hvala, da.
 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 92

  • marijan4 20.06.2019.

    Faljenisusimarija a prekrižit se ne zna.Delboy Bracanin.

  • LucijaKrecak 19.06.2019.

    Eto to je sažetak djelovanja HDZ-a zadnjih 30 godina. Nismo ni zaslužili bolje.

  • Dmitar-Zvonimir 19.06.2019.

    Ako ne mozes pratit i voditi evidenciju o nekoliko vlastitih nekretnina kako mozes voditi jedno Ministarstvo?? Koja vukojebina od drzave, ministri voze bez vozacke, pecaju bez dozvole, SMS specijalisti itd. Plenky ga nece kaznit jer su obojica iz istog kraja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare