Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
92 komentara

Kuščević: Ne mogu pratiti sve to, imam ja puno nekretnina...

Kuščević godinama nije ni pokušao sakriti kuću. Štoviše, upisao ju je u svoju imovinsku karticu, a nedavno je za Teleskop izjavio da se zajedno s obitelji iselio iz te kuće i koriste ju za iznajmljivanje turistima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
92 komentara

Ministar uprave Lovro Kuščević izgradio je kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar, javlja Telegram. Nakon dva tjedna istraživanja i prepiski, Telegramu je to potvrdila i Državna geodetska uprava. 

- Državna geodetska uprava će po Vašoj prijavi pokrenuti postupke u skladu s odredbama Prekršajnog zakona zbog eventualne povrede članka 69. odnosno 89. - odgovorili su im. 

- Ministar je napravio sve što treba da bi dobio uporabnu dozvolu, no propustio je odraditi zadnji korak, prijaviti promjenu u katastar - potvrdila je za Telegram arhitektica Suzana Dobrić Žaja. 

- Ironično, baš je ovih dana ministar Kuščević svečano pustio u rad portal Katastar u pokretu koji bi trebao pomoći građanima da na brz, lak i učinkovit način imaju uvid u podatke o nekretninama. Kako, kad neodgovorni pojedinci s ministrom na čelu, ne prijavljuju ono što su po zakonu dužni prijaviti? Koji je onda uopće smisao digitalizacije, kada baze podataka nisu ažurirane? - rekla je. 

Kuščević: Tko će voditi računa?

Ministar uprave komentirao je tekst Telegrama, javlja N1. Na pitanja novinara zašto nije upisao kuću na Braču u katastar, ministar uprave izjavio je: 

- To sam pročitao u medijima. Zaista sam to propustio. Dao sam zahtjev da se unese u katastar...Hvala Bogu, imam puno nekretnina, nije moguće sve to pratiti. Dao sam zahtjev da se evidentiraju u katastru sve moje nekretnine

Na pitanje kako mu se to moglo dogoditi, ministar je odgovorio: 

- Tko će voditi računa?

Imate toliko nekretnina da ne možete pratiti? - pitala ga je novinarka

- Bogu hvala, da.
 

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message