To je to što me zanima!

Latvijci odlučili: U obrazovanju i zdravstvu obavezno cijepljenje, necijepljeni će moći dobiti otkaz

Članovi vlade su se složili da u ostalim sektorima nakon 1. listopada poslodavci će moći otpustiti radnike koji nisu cijepljeni. No, to će stupiti na snagu tek nakon što to usvoji latvijski parlament.
Vidi originalni članak

 Latvijska vlada odlučila je u srijedu da cijepljenje protiv covida-19 bude obavezno za djelatnike u zdravstvu, obrazovanju i socijalnim službama. 

Također, članovi vlade su se složili da u ostalim sektorima nakon 1. listopada poslodavci će moći otpustiti radnike koji nisu cijepljeni. No, to će stupiti na snagu tek nakon što to usvoji latvijski parlament.

 "Raspravljali smo o poticajima kojima bi promovirali cijepljenje. Vidimo da je u tijeku informacijska kampanja, a ovaj prijedlog zakona ima za cilj da ljudi promijene svoje ponašanje", izjavio premijer Krisjanis Karins.

Cijepljenje protiv covida-19 slabo napreduje u Latviji, zemlji sa nešto manje od dva milijuna stanovnika, i dosad je tek trećina populacije primila barem jednu dozu cjepiva.  

Iako je broj zaraženih u opadanju već tjednima, uočeno je povećanje onih koji su zaraženi delta varijantom covida-19, koji je opasan zbog toga što se brzo širi, pa je tako 54 posto novozaraženih delta varijantom.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Bolite Pimpi 15.07.2021.

    Bull$hit. Evo me živim gore, i oporba se već izjasnila da to ne prolazi. Strah, samo je strah u igri. Stvaranje panike.

  • nnjmkd 15.07.2021.

    Ja sam cijepljenja, ali sam apsolutno protiv bilo kakve diktature i ucjene. Ovo u Latviji je teško kršenje ljudskih prava.

  • Uzdržavanje 15.07.2021.

    Francuzi na ulicama, Grci na ulicama. Protiv diskriminacije i segregacije. Opet će Francuska gorjeti

Komentiraj...
Vidi sve komentare