News

Komentari 74

Latvijci odlučili: U obrazovanju i zdravstvu obavezno cijepljenje, necijepljeni će moći dobiti otkaz

Latvijci odlučili: U obrazovanju i zdravstvu obavezno cijepljenje, necijepljeni će moći dobiti otkaz

Članovi vlade su se složili da u ostalim sektorima nakon 1. listopada poslodavci će moći otpustiti radnike koji nisu cijepljeni. No, to će stupiti na snagu tek nakon što to usvoji latvijski parlament.

 Latvijska vlada odlučila je u srijedu da cijepljenje protiv covida-19 bude obavezno za djelatnike u zdravstvu, obrazovanju i socijalnim službama. 

Također, članovi vlade su se složili da u ostalim sektorima nakon 1. listopada poslodavci će moći otpustiti radnike koji nisu cijepljeni. No, to će stupiti na snagu tek nakon što to usvoji latvijski parlament.

 "Raspravljali smo o poticajima kojima bi promovirali cijepljenje. Vidimo da je u tijeku informacijska kampanja, a ovaj prijedlog zakona ima za cilj da ljudi promijene svoje ponašanje", izjavio premijer Krisjanis Karins.

Cijepljenje protiv covida-19 slabo napreduje u Latviji, zemlji sa nešto manje od dva milijuna stanovnika, i dosad je tek trećina populacije primila barem jednu dozu cjepiva.  

Iako je broj zaraženih u opadanju već tjednima, uočeno je povećanje onih koji su zaraženi delta varijantom covida-19, koji je opasan zbog toga što se brzo širi, pa je tako 54 posto novozaraženih delta varijantom.

Najčitaniji članci