To je to što me zanima!

Kaos: Lavine zatrpale skijaše, među stradalima nema Hrvata

Austrijski ski resort Angokel je pogođen s tri lavine, dok je švicarski Andermatt pogodila jedna. Policija je prvi poziv za pomoć zaprimila u 10.50 sati ujutro, a na terenu je više od 60 spasitelja, helikoptera i pasa...
Vidi originalni članak

U tijeku je velika akcija potrage za više nestalih skijaša nakon što su četiri lavine pogodile skijališta u Austriji i Švicarskoj. 

Austrijski ski resort Angokel je pogođen s tri lavine, dok je švicarski Andermatt pogodila jedna, javlja Sky News. Nadležne vlasti tvrde da su lavine izazvali skijaši koji su skijali izvan osiguranih staza.

U Andermattu su najmanje dvije osobe lakše ozlijeđene te su prevezene u bolnicu, a više njih je zatrpala lavina. 

TEŠKO POTHLAĐEN Ovo je čudo! Skijaš (26) ispod lavine preživio nakon pet sati

- Vjerujemo kako je više ljudi zatrpano pod snijegom, ali trenutno ne možemo potvrditi koliko. Lavina je bila značajnih razmjera - izjavio je Reto Pfister, glasnogovornik policije švicarskog kantona Uri, javlja NBC. Dodaje kako je na terenu više od 60 spasitelja, helikoptera i pasa.

Policija je prvi poziv za pomoć zaprimila u 10.50 sati ujutro. 

MVEP: Zasad nema podataka da su lavinama pogođeni državljani RH

Među stradalima u lavinama koje su u četvrtak pogodile skijališta u Austriji i Švicarskoj, prema dosad dostupnim podacima, nema hrvatskih državljana, doznaje se u MVEP-u.  

- Prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana stradao u lavinama koje su pogodile Republiku Austriju i Švicarsku Konfederaciju. Veleposlanstva RH u Beču i Bernu u stalnom su kontaktu s nadležnim tijelima, rečeno je Hini u MVEP-u.

 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Selo_malo 28.12.2019.

    Nema ove sezone skijanja za Hrvate, na sreću. Treba izabrati predsjednika/cu ....

  • amon40 26.12.2019.

    "Uf, ko ih **be, bitno da nema hrvata" Naslov vam je spektakularan

  • kajzanavek 26.12.2019.

    Kolko jadnih komentara, nije ni čudo da nam je tak kak je. Nisam baš čital takve komentare kad netko strada ljeti na moru. To je onda nesreća. Onda nema komentara tipa od kud im lova, kao da je ljetovanje normalna stvar?? Pa na ljetovanju se potroši više love. Cuga, sladoledi, skuteri ....... Ak ste mimoze pa ne podnosite zimu i snijeg, ne znači da neko ne uživa u tom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare