To je to što me zanima!

Lavrov: Kemijski napad u Siriji izvela jedna rusofobna zemlja

Po sirijskim Bijelim kacigama i nevladinoj organizaciji Syrian American Medical Society, deseci osoba ubijeni su 7. travnja u Dumi u napadu "toksičnim plinom"
Vidi originalni članak

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov ocijenio je u petak navodni kemijski napad u Siriji prošlog tjedna scenarijem u kojem su sudjelovale "specijalne službe jedne države" koju nije imenovao, ali ju je nazvao  "rusofobnom".

SITUACIJA JE KRITIČNA Svijet strahuje od velikog rata: Trump se ulovio u svoju zamku

"Raspolažemo nepobitnim dokazima da se radilo o novoj režiji u kojoj su sudjelovale specijalne službe jedne države koja trenutno predvodi u rusofobnoj kampanji", izjavio je Lavrov na konferenciji za tisak. 

SUKOBA NEĆE BITI 'SAD mora prihvatiti činjenicu da Rusija neće otići iz Sirije'

Po sirijskim Bijelim kacigama i nevladinoj organizaciji Syrian American Medical Society, deseci osoba ubijeni su 7. travnja u Dumi u napadu "toksičnim plinom", koji Zapad pripisuje režimu Bašara al-Asada, a koji pak opovrgava svaku odgovornost. 

Lavrov je u petak pozvao Washington da s Moskvom koristi "diplomatske metode koje ne uključuju ultimatume i prijetnje". 

BIJELA KUĆA PRIOPĆILA Trump bio sa savjetnicima, još nema odluke o napadu na Siriju

Lavrov je također rekao da bi zapadna vojna intervencija u Siriji mogla "izazvati novi val migranata u Europi", upozoravajući na sličan scenarij u Libiji i Iraku. 

"Čak i neznatni ekscesi izazvali bi novi val migranata u Europi i drukčiji razvoj situacije koji ne treba ni nama ni europskim partnerima", izjavio je Lavrov na konferenciji za tisak.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Rafael.B 13.04.2018.

    Heeeeeeee

  • Demetra 13.04.2018.

    Sirijske "Bijele kacige” - skupina takozvanih humanitarnih djelatnika koji su se u “slobodno vrijeme” borili u redovima islamističkih skupina u istočnom Aleppu, što dokazuju brojne snimke i fotografije na internetu. Njihove najpoznatije priče su ona o “spašavanju malog Omrana“, čija je fotografija obišla doslovno cijeli svijet, te djevojčici koju su tri puta spašavala tri različita pripadnika “Bijelih kaciga”, uvijek jednako prašnjavu i okrvavljenu, u istoj pidžamici i istom raščupanom kosom. - mjerodavni izvor, nema šta, haha

  • intellectus 13.04.2018.

    Ova izjava je biser ruskih lazi! Nisu li prije rusi tvrdili da ONI nisu nasli nikakvih tragova bojnog otrova, a sada ODJEDNOM, bio je to neko TRECI, neki "rusofob", neka rusofobna zemlja! ........Sada im vjerujem da su i ono dvoje ljudi u Londonu otrovali neki "RUSOFOBI" ili da uopce nisu otrovani, bum, bum. Jedino pozitivno je, vruci telefon USA- Rusija, jos uvijek funkcionira i aktivan je. Neznam zasto Rusi micu svoju flotu iz Sirije, luka Tartus je prazna?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare