To je to što me zanima!

Leteća baka: 'Bilo mi je prvi put'

Do aviona je stigla u invalidskim kolicima, no bez problema se smjestila u njega. Unuka i praunuk Anu (88) za Veliku Gospu su iznenadili letom u avionu kojim su preletjeli i Anino rodno selo Dujiće
Vidi originalni članak

Moja baka Anka zvana Jana, iako je imala težak život, nikad nije klonula duhom. Prvo dijete joj je umrlo kao beba, a nakon toga suprug. Mlada je ostala udovica s drugom kćeri koja je umrla od raka.

POGLEDAJTE VIDEO: Leteća baka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sljedeće godine želi u helikopter

Sad je nedavno bila na operaciji, no ni to je nije spriječilo da si ostvari životni san - let avionom. Rekla nam je to unuka Antonija Dobravc (34) iz Zagreba.

Antonija i njen sin Gabrijel (8) znali dugo za bakinu veliku želju pa su je ove godine za Veliku Gospu, 15. kolovoza, odlučili i ostvariti. Plan za ovo ljeto bio je doći u Skradin i ondje se naći s pilotom Matom Bumbarom.

On je obitelj u privatnom aranžmanu manjim avionom prevezao rutom Zadar - Razvođe - Dujići.

Let je trajao oko sat vremena. Htjeli su preletjeti preko bakina rodnog zaseoka Dujići, u okolici Drniša. Baka je htjela, barem iz zraka, mahnuti i pozdraviti zeta Željka koji živi u selu.

- Ne mogu vjerovati da je to moja prabaka napravila! Ja više ne bih letio, ali ona ne odustaje, prava je inspiracija - smije se Gabrijel i tvrdi kako joj nije dosta jer želi isto ponoviti i sljedeće godine u helikopteru.

Do aviona je stigla u invalidskim kolicima, no bez problema se smjestila u njega.

- Nisu je smetale čak ni turbulencije, koje su Gabrijela odmah na početku puta ipak malo preplašile - kaže Antonija. Dodaje da je baka odlučila, sljedeći put odletjeti do Dubrovnika te da mladima poručuje: “Slijedite svoje snove i ništa ne ostavljajte za sutra!”.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • xyzs95 20.08.2020.

    5.9 ZAGREB - ljudi izađimo na ulice. Facebook grupa "Tražimo ukidanje nacionalnog stožera civilne zaštite". Dijeli dalje!!

  • It's kišing 20.08.2020.

    Da je ženu strefilo srce onda bi svi drugi bili krivi

  • Ligma Pennys 20.08.2020.

    pa trebala bi vec znati da je prvi put najteze..đabe tolke godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare