To je to što me zanima!

Ližnjan: Nastavlja se čišćenje obalnog područja prekrivenog gustom naftnom prerađevinom

Pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc ne želi unaprijed donositi zaključke o podrijetlu onečišćenja te ističe kako treba pričekati rezultate analize
Vidi originalni članak

Na krajnjem jugoistoku Istre, nastavlja se čišćenje obalnog područja općine Ližnjana, onečišćenog prije dva dana gustom naftnom prerađevinom.

Načelnik općine Ližnjana Marko Ravnić u kontaktu je s načelnicima Kostrene i Lovrana s obzirom da su se i na njihovim plažama prije pet dana pojavile mrlje ugljikovodičnog podrijetla.

SUD IZREKAO KAZNU Francuska mora platiti 20 mil. € kazne zbog onečišćenog zraka

"Za sada nemamo informacije ima li toga još vani na pučini jer je vjerojatno bura sve donijela k nama. Problem je što je naše područje vrlo razvedeno i ima puno malih uvala i upravo je na tim mjestima prisutna određena količina mrlja. Upravo zato bit će vrlo teško očistiti i pristupiti tom terenu", istaknuo je Ravnić.

Pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc ne želi unaprijed donositi zaključke o podrijetlu onečišćenja te ističe kako treba pričekati rezultate analize.

POLICIJA POTVRDILA ONEČIŠĆENJE Dan nakon onečišćenja potoka Vrapčak pjene više nije bilo, ali mještani žele da se utvrdi uzrok

"U kontaktu sam s kolegom kapetanom iz Rijeke, no ne želim špekulirati, postoje uzorci. Onečišćenje je došlo s mora i dok analiza ne pokaže otkud, što i kako, stvarno ne bih željela nikoga okriviti", poručila je Brenko Škerjanc.

U međuvremenu je Ina u svojem priopćenju u vezi s nekim medijskim napisima, navela kako "ne postoji mogućnost da bi Rafinerija nafte Rijeka mogla biti odgovorna za ekološki incident u Ližnjanu".

TO JE DOBRA VIJEST U slini voštanih crva otkriveni enzimi koji razgrađuju plastiku

"U povodu više medijskih objava vezanih uz onečišćenje mora na području Ližnjana, željeli bismo naglasiti kako u Rafineriji nafte Rijeka nije zabilježeno nikakvo istjecanje ugljikovodika u more. Također, podsjećamo da je Rafinerija nafte Rijeka završila s obustavom postrojenja 4. studenoga ove godine zbog provođenja radova na projektu nadogradnje rafinerije", priopćili su iz Ine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare