To je to što me zanima!

Ljudi prosvjeduju na ulicama, sudanska vojska najavila da će predstaviti svog šefa nove vlade

Vojska je preuzela vlast u ovoj istočnoafričkoj državi u ponedjeljak. Internet i mnoge telefonske linije su i dalje uvelike blokirane i nisu dostupne informacije od preuzimanja vlasti
Vidi originalni članak

Novi vojni čelnik u Sudanu, general Abdel Fatah al-Burhan, planira imenovati novog čelnika vlade u nadolazećem tjednu, rekao je u petak ruskoj državnoj agenciji Ria Novosti.

Tehnokrat će uskoro biti imenovan, iako lista kandidata još nije napravljena, rekao je al-Burhan, dodavši da će novi čelnik vlade potom sastaviti vladu.

Vojska je preuzela vlast u ovoj istočnoafričkoj državi u ponedjeljak, nakon što se pogoršala politička situacija. Al-Burhan je objavio da se otpuštaju civilni članovi prijelazne vlade u zemlji te je proglasio izvanredno stanje.

DRŽAVNI UDAR Vojska preuzela vlast u Sudanu: Uhitili premijera i niz ministara

Vojni udar došao je nakon tjedana prosvjeda i političke krize u zemlji koja broji 44 milijuna stanovnika.

Svrgnuti sudanski premijer Abdullah Hamdok vodio je prijelaznu vladu s al-Burhanom od kolovoza 2019. godine, nakon što je Omar al-Bashir, sudanski vođa 30 godina, svrgnut u ranijem udaru nakon masovnih prosvjeda.

Prijelazna vlada trebala bi pripremiti izbore u 2022. godini.

Sljedeći izbori bi se trebali održati 2023. godine, prema al-Burhanu, koji je tvrdio da je udar nužan za Sudan kako bi se izbjegao građanski rat.

IMA OZLIJEĐENIH Sudan: Nakon vojnog udara izbili su nasilni prosvjedi

U Sudanu, internet i mnoge telefonske linije su i dalje uvelike blokirane i nisu dostupne informacije od preuzimanja vlasti.

Sudanska novinska agencija SUNA navodno je prestala objavljivati vijesti prvi put od svoga osnutka prije 60 godina, prema izvješćima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare