To je to što me zanima!

'Lozar nije vozio brzo i nije mogao izbjeći nalet na pješaka'

Saša Lozar je 18. veljače 2017. u Zagrebu naletio autom na pješaka Nikolu Marinkovića (86) koji je zadobio teške ozljede. Preminuo je u bolnici 1. ožujka. Lozaru i dalje traje suđenje
Vidi originalni članak

Stariji gospodin je užurbano trčao sa štapom preko ceste. Gledao je udesno. Tad sam vidio crni Mercedes kako ga udara, svjedočio je liječnik Ivan B. u nastavku suđenja pjevaču i radijskom voditelju Saši Lozaru. Terete ga da je da je iz nehaja lani u veljači na Selskoj cesti u Zagrebu skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo pješak Nikola Marinković (86).

Ivan B. bio je suvozač u vozilu koje je Lozaru dolazilo ususret te je prvi nakon naleta pomogao unesrećenom pješaku. 

SUĐENJE SAŠI LOZARU: 'Čovjek se stvorio ispred mene u sekundi. Ništa nisam mogao'

- Te subote ujutro vozio sam se s kolegom s posla. Išli smo Selskom cestom od sjevera prema jugu. Vozili smo se u desnoj traci. Stali smo na crvenom svjetlu na semaforu na raskrižju s Baštijanovom. Promet nije bio gust. Krenuli smo nakon što se upalilo zeleno svjetlo - kazao je Ivan i dodao da Lozar nije vozio brzo te da je njegov Mercedes bio u lijevoj traci. 

- Vidio sam zadnjih par sekundi prije naleta. Udarac je odbacio pješaka. Da sam bio u koži tog vozača, mislim da ni ja ne bi mogao izbjeći tog čovjeka, koji nije bio ni blizu zebri – prisjetio se nesreće svjedok. Napomenuo je da mu tog trenutka pažnja nije bila primarno usmjerena na promet. Svjedok je odmah priskočio pješaku u pomoć. Je li prije nesreće prošlo neko drugo vozilo, koje se kretalo u istom smjeru kao i Lozar, nije mogao reći.

Nakon što su mu predočili fotoelaborat, skica vještaka i dio Lozarove obrane u kojoj tvrdi da je “pored njega u desnoj traci prošlo veliko bijelo dostavno vozilo iza kojeg se stvorio pješak...” , svjedok Ivan B. je rekao da je to moguće, ali da on to nije mogao vidjeti. 

VIDEO VIJESTI Šok za pjevača: Saša Lozar je autom udario muškarca (86)

- Ne želim lagati. Hoću mirno spavati - dodao je. Tužiteljica je reagirala i rekla da je iskazivao drugačije nego u tužiteljstvu. 

- Ranije ste rekli da ste uočili kad je pješak zakoračio na cestu te pretrčao jednu traku i došao na pola druge, dok sad u sudnici kažete da ste vidjeli njegova zadnja tri-četiri koraka prije udarca. Što je točno, ono što ste rekli ranije ili ovo danas? - pitala ga je tužiteljica.

Svjedok je rekao da je točno ono što je rekao na sudu jer da je vidio cijelo njegovo koračanje, to bi trajalo i pet sekundi. 

- Zapisnik s ispitivanja u tužiteljstvu sam pročitao i potpisao. No nisam shvatio da je taj detalj toliko bitan. Mene nitko tada nije pitao koliko koraka je pješak napravio. Nije bilo precizirano, a sada sam precizirao – zaključio je svjedok.

Na idućem ročištu ispitat će policajca koji je sačinio zapisnik o očevidu. I njega će pitati o bijelom dostavnom kombiju koji je Lozar spomenuo u svojoj obrani.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • beowulf1 11.12.2018.

    Vozač je uvijek kriv kad udari pješaka prelazio on na pješačkom prijelazu ili ne. Vozilo u kretanju, bio romobil, bicikl, auto, viljuškar, bager, traktor, itd. uvijek može ozlijediti pješaka, a vozač je odgovoran i mora paziti na sve oko sebe. Ako se čačka po jajima, mobitelu, mijenja cd, radio stanica, takve situacije se događaju.

  • tomo100brt 11.12.2018.

    Prvo pitanje je da li je taj pješak žurno išao preko pješačkog prijelaza. Ja smatram da je u ovom slučaju pješak kriv koliko sam shvatio, a vi svi napadate vozača. Neka je vozač vozio recimo 40 km/h opet kad te nešto iznenadi nemaš vremena reagirati. Što bi vi tu sekundu napravili kada bi vam kreten izleti na cestu? Zakočili. Bi šipak. Vi bi gledali okolo 500 m daleko i procjenjivali što će netko napraviti? Ne kenjajte i budite realni. Ovaj stari budala je tražio smrt. Oni sad propituju koliko je koraka pješak napravio na mjestu gdje ne smije prelaziti cestu. Taman da je napravio jedan korak, u prekršaju je. Mene su u auto školi učili: što si stao, pješak je u prekršaju. Pao bi ispit. Cesta se prelazi preko označenog pješačkog prijelaza i tvoja dužnost je stati pješaku samo na pješačkom prijelazu. Istina, vozač će ovo imati na savjesti cijeli život i njemu je to dovoljna kazna, hajdete jednom u životu osudite pravog krivca.

  • dvadesetčetverosatnivirusić 11.12.2018.

    LOZARU budi čovjek i priznaj...postoje očevici koji su vidjeli da obojica imate spuštene glave i drk@te po mobitelima

Komentiraj...
Vidi sve komentare