To je to što me zanima!

Lukašenko prijeti: Cijela Europa će gorjeti! Europski vođe su luđaci, ne znaju reći ne SAD-u

Bjeloruski diktator rekao je da Europljani ne žele rat, međutim njihovi čelnici u stanju 'ugasiti požar u vlastitom domu'
Vidi originalni članak

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko smatra da Europljani ne žele rat, no njihovi čelnici nisu u stanju 'ugasiti požar u vlastitom domu'.

- Njemačka, čitava Europa - sada nema nikakvog lidera. Ali čak i da ih imaju... nisu u stanju ugasiti ni požar u vlastitoj kući - citira Lukašenka novinska agencija BelTA.

OPTIMISTIČNE PROGNOZE Većina Ukrajinaca očekuje bolju budućnost i priključenje EU

- Europljani ne žele ovaj rat. Oni dobro razumiju što se danas događa u Ukrajini. I ovdje, u Bjelorusiji, pokušavaju zapaliti požar. Već će sutra gorjeti cijela Europa - kaže Lukašenko.

Dodaje da je na Europljanima da zaustave konfrontaciju koja je i dovela do rata u Ukrajini. Europske čelike nazvao je 'luđacima' koji nisu sposobni reći 'ne' Washingtonu.

IZ MINUTE U MINUTU Ukrajina: Nastavlja se prisilna deportacija civila iz Hersona. Lukašenko je zaprijetio Europi

- Jesu li oni koji su dopustili Amerikancima da u Europu iskrcaju novi nuklearni arsenal pravi vođe? Oni su luđaci! - prenosi ruska agencija TASS.

Skrenuo je pozornost na ulogu SAD-a u sadašnjoj situaciji.

NEZADOVOLJNI SU Mobilizirani Rusi prosvjeduju: 'Zovu nas topovskim mesom, šaljete nas bez zaliha i opreme!'

- Jedino čega se Amerikanci boje je nuklearno oružje. A ako se nuklearno oružje neće koristiti, onda će se boriti konvencionalnim oružjem. A gdje? Borit će se ovdje, na europskom tlu. U tom ćemo se metežu naći i mi - kaže Lukašenko.

Događaje u Ukrajini nazvao katastrofom, dodajući da 'nema zemlje u postsovjetskoj eri koja je primila tako velika strana ulaganja kao Ukrajina'.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • Bože Dragi 08.11.2022.

    Što bjelorusi nemaju ludnicu da im ovaj slobodno šeće državom

  • mr_Zed 08.11.2022.

    slažem se sa njime da neznamo reći ne SAD-u

  • NindžaPijace 08.11.2022.

    Nije da ne znaju nego ih se ništa ni ne pita.

Komentiraj...
Vidi sve komentare