Obavijesti

News

Komentari 167

Ukrajina: Nastavlja se prisilna deportacija civila iz Hersona. Lukašenko je zaprijetio Europi

Ukrajina: Nastavlja se prisilna deportacija civila iz Hersona. Lukašenko je zaprijetio Europi

257. je dan rata u Ukrajini. Dobar dio Ukrajine muči se s manjkom električne energije zbog ruskih udara na ključnu energetsku strukturu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.17

Rusija uznemirena stanjem na Kosovu: Zapad gura situaciju prema 'izravnom sukobu'

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u ponedjeljak da je "uznemireno" stanjem na Kosovu i optužilo je zapad da "gura situaciju prema izravnom sukobu".

U priopćenju, Moskva je objavila da je Beograd pokazao "konstruktivni pristup" u najnovijoj krizi između Srbije i Kosova i napala "radikale" u Prištini za seriju provokacija koje su, kako kaže, samo otežale dugogodišnje etničke tenzije.

Kosovski Srbi odlučili su u subotu, u jeku krize zbog odluke vlade Kosova o preregistriranju tablica izdanih u Srbiji, napustiti sve kosovske institucije.

 

23.01

Sunak na summitu UN-a o klimi: 'Klimatska i energetska sigurnost idu ruku pod ruku'

Rat u Ukrajini razlog je za brže djelovanje u borbi protiv klimatskih promjena, rekao je u ponedjeljak britanski premijer Rishi Sunak na summitu UN-a o klimi COP27.

- Klimatska i energetska sigurnost idu ruku pod ruku- rekao je u svom prvom međunarodnom nastupu otkako je preuzeo dužnost predsjednika vlade, prenosi BBC.

22.34

Opskrba električnom energijom najranjivija u regijama Kijev i Harkiv

Opskrba električnom energijom najranjivija je u regijama Kijeva i Harkiva, objavila je ukrajinska državna energetska tvrtka Ukrenergo. Izvršni direktor Ukrenerga, Volodimir Kurditskij, rekao je na ukrajinskoj televiziji da je situacija teška nakon pet masovnih raketnih napada i niza manjih napada.

- Timovi za popravke rade 24 sata dnevno kako bi popravili štetu nastalu proteklih tjedana. Najteža situacija je u regiji Kijev i regiji Harkiv- rekao je Kudritskij.

- Dakle, ovdje su predviđeni prekidi, prekidi po satu, kako ih mi zovemo, i dodatni hitni prekidi se događaju povrh njih s vremena na vrijeme kako bi se uravnotežio energetski sustav u ovim regijama.

21.25

Lukašenko: Sutra će gorjeti Europa

Bjeloruski diktator Aleksandar Lukašenko smatra da građani europskih zemalja žele živjeti u miru, međutim njihovi čelnici nisu u stanju 'ugasiti požar u vlastitom domu'.

- Njemačka, čitava Europa - sada nema nikakvog lidera. Ali čak i da ih imaju... nisu u stanju ugasiti ni požar u vlastitoj kući- citira Lukašenka novinska agencija BelTA.

- Europljani ne žele ovaj rat. Oni dobro razumiju što se danas događa u Ukrajini. I ovdje, u Bjelorusiji, pokušavaju zapaliti požar. Već će sutra gorjeti cijela Europa- kaže Lukašenko.

PROČITAJTE VIŠE

21.04

Nastavlja se deportacija civila iz Hersona

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga izvijestio je da se nastavlja prisilna deportacija civila iz Hersona. Glavni stožer također je izvijestio da ruske trupe nastavljaju pljačkati i krasti iz regije.

Komentari 167