To je to što me zanima!

Lupeža koji je pokušao ubiti djelatnika Čistoće osudili na 8 godina i pet mjeseci zatvora

Mario Horvat (40), koji je teško ozlijedio Josipa Smiljčića (35), u zatvoru će se liječiti od ovisnosti o drogama s čime se neuspješno bori već dvadesetak godina
Vidi originalni članak

Ovih osam godine i pet mjeseci dug je vremenski period. Imat ćete priliku ozdraviti, završiti neki zanat  i moći normalno živjeti, a ne ići okolo napušen i provaljivati u aute, rekao je Mariju Horvatu sudac Županijskog suda u Zagrebu Zdravko Majerović nakon što ga je nepravomoćno osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu od osam godina i pet mjeseci. 

SUDE MU ZA POKUŠAJ UBOJSTVA Policajci opisali lov na lopova koji je upucao radnika Čistoće: 'Nije stao, ispalio sam dva hica'

Za pokušaj teškog ubojstva djelatnika Čistoće Josipa Smiljčića (35) dobio je sedam godina zatvora, za krađu pištolja iz kojeg je pucao godinu dana, a za pokušaj teške krađe iz auta na Bukovcu, nakon čega ga je Smiljčić zaustavio, sedam mjeseci zatvora. Kako je jedinstvena kazna uvijek manja od zbroja pojedinačnih nepravomoćno je osuđen na osam godina i pet mjeseci zatvora. Sudsko vijeće izreklo mu je i sigurnosnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti. Ova sigurnosna mjera može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora, a najdulje tri godine.

- Priznali ste krađu pištolja iz auta i pokušaj provale u drugi auto nakon čega vas je zaustavio Smiljčić. Priznali ste i da ste pucali u njega no tvrdili ste da ga niste pokušali ubiti, ali sud je utvrdio da ste ga pokušali ubiti i nije prihvatio vašu verziju da ste pucali preko ramena već Smiljčićevu verziju- rekao je sudac Majerović obrazlažući presudu. 

'NISAM GA HTIO UBITI' Imam astmu, a djelatnik Čistoće me gušio i tukao pa sam ispalio hitac da ga skinem sa sebe

Horvat je, naime, tvrdio kako je pucao tako da je s desnom rukom stavio pištolj preko svog lijevog ramena i opalio ne bi li se Smiljčić uplašio i taj je metak pogodio djelatnika zagrebačke Čistoće.  Bilo je to neposredno nakon što je 27. siječnja 2020. na Bukovačkoj cesti u Zagrebu napušen čekićem pokušao razbiti staklo na autu.

- U jednom trenutku vidio sam s lijeve strane kako bijeli automobil „blinka“. Uključio se alarm i vidio sam nekog kako bježi. Moj kolega rekao je: „Držite ga!“ pa sam izašao iz kamiona i krenuo za njim. On je već bio na biciklu no ja sam ga naprosto primio, spustio s bicikla na pod i rekao mu da bude miran da će doći policija i sve riješiti - opisao je na sudu kako je zaustavio razbojnika Josip Smiljčić. Naišla je djevojčica stara 7 ili 8 godina i rekla mu da je ona sve vidjela. Smiljčić joj je htio reći da njegovom kolegi ostavi broj telefona i ide kući da se njezini roditelji ne bi brinuli. Horvat ga je tada upucao.

- Prvi metak je ispalio iz čučećeg položaja. Okrenuo se i pucao mi prema glavi. Izmaknuo sam se, a onda me je drugim hicem pogodio. Znači, htio me je ubiti - rekao je Smiljčić koji je bio pogođen u lijevu stranu prsa i teško ozlijeđen.

Kako je osuđen na više od pet godina zatvora Horvata su nakon objave nepravomoćne presude pravosudni policajci vratili u istražni zatvor iz kojeg se može žaliti Vrhovnom sudu. 
 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 05.02.2021.

    Da je i 20 godina dobio zaslužio je,samo me intresira čiji je naziv LUPEŽ tek tako sječam ga se iz ropana blek stena

  • RoyBean 05.02.2021.

    Vilime gdje ti živiš?. Nije na Bukovcu, nego na Bukovačkoj cesti kod broja 14

  • Extaza 04.02.2021.

    Jel on to ima grb Lokomotive na masci? Ovo je prvi navijač Lokosa kojeg sam ikad vidio!

Komentiraj...
Vidi sve komentare