News

Komentari 20

Policajci opisali lov na lopova koji je upucao radnika Čistoće: 'Nije stao, ispalio sam dva hica'

Policajci opisali lov na lopova koji je upucao radnika Čistoće: 'Nije stao, ispalio sam dva hica'

U nastavku suđenja Mariju Horvatu za pokušaj ubojstva djelatnika zagrebačke Čistoće Josipa Smiljčića i tešku krađu svjedočila su dvojica policajaca koji su uhitili počinitelja

Tog dana smo kolega Tukera i ja bili na opservaciji našeg područja. Dobili smo putem radio veze obavijest da je došlo do pucnjave i da je jedna osoba ranjena, kazao je Damir Fuček, policajac iz PP Maksimir.

Svjedočio je danas na suđenju Mariju Horvatu (40), optuženom za pokušaj teškog ubojstva i pokušaj teške krađe. 

Horvata terete da je 27. siječnja 2020. u zagrebačkoj Bukovačkoj cesti pokušao provaliti u vozilo kako bi iz njega ukrao stvari. Dok je obijao automobil, oglasio se alarm, a Horvata su primijetili i djelatnici Čistoće koji su bili u blizini. 

Jedan od djelatnika Čistoće, Josip Smiljčić, potrčao je za Horvatom, sustigao ga je i oborio na tlo. No Horvat se uspio pridignuti te iz pištolja ispalio dva hica prema Smiljčiću.

Jedan je hitac Smiljčića pogodio u desnu stranu prsa te ga je teško ozlijedio.

- Primijetili smo djelatnike pored kamiona Čistoće sa upaljenim rotacijskim svjetlima. Ti djelatnici su nam objasnili da je njihov kolega uhvatio počinitelja, da su se pohrvali, da ga je taj počinitelj ranio te da se biciklom udaljio u smjeru Barutanskog jarka, a ozlijeđenog je jedna prolaznica odvezla u bolnicu. Naš šef smjene nam je preko radio veze javio da jedna osoba prati počinitelja, dojavljuje njegovo kretanje pa smo tako krenuli prema Barutanskom jarku, a kod ulice III Rebrovac dočekao nas je taj čovjek koji ga je pratio. Pokazao nam je gdje je osumnjičeni odložio bicikl i rekao da se sakrio iza jedne kuće u izgradnji - pričao je Fuček.

Naredili su mu da stane, a kako je nastavio bježati, ispalili su dva hica.

Horvata je dostigao njegov kolega Tukera te ga uhitio.

- Ispod balkona smo vidjeli bicikl i ruksak, čulo se iza kuće neko lupanje pa sam ja krenuo s lijeve strane iza kuće dok je kolega Fuček osiguravao prednji dio i desnu stranu. U jednom trenutku vidio sam jednu osobu u mraku, rekao sam mu: 'Stoj policija!'. Vidio sam da ima nešto u ruci i ponovio: 'Stoj policija, pucat ću!' i nakon toga sam ispalio dva metka u tlo. Na to je on preskočio zid i pobjegao, a ja sam krenuo za njim. Preskočio je još jedan zid i nakon toga sam ga ja uhvatio u dvorištu jedne kuće u ulici Rebar, odnosno sustigao sam ga, i kada je pao, savladao sam ga i vezao - ispričao je Igor Tukera
 

Najčitaniji članci