To je to što me zanima!

Magareći pir na Pagu: Dodirnuli se njuškama, revali, postali par

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Lovre koji ima skoro dvije godine i Princeza koja ima godinu dana zaljubili su se na prvi pogled. Magarci nisu mogli dočekati prvu bračnu noć pa su brak konzumirali pred brojnom publikom.
Vidi originalni članak

To je bila ljubav na prvi pogled. Čim su stali jedan pored drugog, počeli su se dodirivati njuškama i sad su nerazdvojni, rekao nam je to Ivan Vičević iz Povljane na otoku Pagu, koji je s prijateljem u subotu organizirao magareće vjenčanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako nam je objasnio, u Povljani su imali dugogodišnju tradiciju utrkivanja magaraca, ali posljednjih 20 godina u mjestu nema ni jednog. U razgovoru s prijateljem Ivanom Crljenkom, prošle godine su odlučili kupiti magarca Lovru, a ove godine magaricu Princezu.

- Sjedili smo u kafiću i razmišljali o tome što bi mogli posebno napraviti. Tako nam je na pamet sinula ideja da kupimo magarca. Otišli smo na jednu farmu pola sata od našeg mjesta i tamo nabavili Lovru. Sve smo to napravili jako brzo i spontano - govori nam Ivan. Kako se ta ideja pokazala vrlo uspješnom, a Lovro je ove godine napunio godinu dana odlučili su mu dovesti magaricu.

- Bilo je vrijeme da Lovri nabavimo prijatelje. Cijelu godinu je bio sam kod nas i nije imao nikoga. Ljudi su se toliko oduševili s njim da su nam ove godine svi pomogli s prikupljanjem novca za magaricu - objašnjava Ivan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako su se svi u mjestu složili, prikupili novac i otišli kupiti magaricu koju su nazvali Princeza. Kako bi se zahvalili mještanima na pomoći, odlučili su napraviti feštu i oženiti magarce. Oko 19 sati povorka je krenula prema štali mladoženje, a nakon toga su išli po mladu. Obred su održali u centru Povljana, a prema tradiciji imali su i lažnu mladu pa su umjesto magarice doveli ovcu. Cijela fešta oduševila je, ne samo domaće nego i brojne turiste. 

- Imali smo jedne goste iz Austrije koji su prošle godine upoznali Lovru, a kad smo im rekli za Princezu i vjenčanje oni su se opet vratili - govori oduševljeni Ivan. Osim što ovaj događaj privlači brojne zainteresirane i predivnu Povljanu organizatori se nadaju kako će do godine ponovno zaživjeti utrka magaraca a planiraju osnovati i udrugu. Do tada Lovre uživa u bananama i smokvama, a njegova Princeza u mrkvama. 

 

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 21

  • fenix77 24.06.2019.

    Lipo od omladine!! A di ej kum Markiša, reve negdje??

  • fallout2 24.06.2019.

    pa pravili su djecu, znači nisu prekršili pravilo "seks je samo dopušten kad se prave djeca"

  • Josip Rimac 23.06.2019.

    Nek je on njoj zamagarčio ga a vi patite..

Komentiraj...
Vidi sve komentare