Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Magareći pir na Pagu: Dodirnuli se njuškama, revali, postali par

Lovre koji ima skoro dvije godine i Princeza koja ima godinu dana zaljubili su se na prvi pogled. Magarci nisu mogli dočekati prvu bračnu noć pa su brak konzumirali pred brojnom publikom.

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
21 komentara

To je bila ljubav na prvi pogled. Čim su stali jedan pored drugog, počeli su se dodirivati njuškama i sad su nerazdvojni, rekao nam je to Ivan Vičević iz Povljane na otoku Pagu, koji je s prijateljem u subotu organizirao magareće vjenčanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako nam je objasnio, u Povljani su imali dugogodišnju tradiciju utrkivanja magaraca, ali posljednjih 20 godina u mjestu nema ni jednog. U razgovoru s prijateljem Ivanom Crljenkom, prošle godine su odlučili kupiti magarca Lovru, a ove godine magaricu Princezu.

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

- Sjedili smo u kafiću i razmišljali o tome što bi mogli posebno napraviti. Tako nam je na pamet sinula ideja da kupimo magarca. Otišli smo na jednu farmu pola sata od našeg mjesta i tamo nabavili Lovru. Sve smo to napravili jako brzo i spontano - govori nam Ivan. Kako se ta ideja pokazala vrlo uspješnom, a Lovro je ove godine napunio godinu dana odlučili su mu dovesti magaricu.

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

- Bilo je vrijeme da Lovri nabavimo prijatelje. Cijelu godinu je bio sam kod nas i nije imao nikoga. Ljudi su se toliko oduševili s njim da su nam ove godine svi pomogli s prikupljanjem novca za magaricu - objašnjava Ivan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tako su se svi u mjestu složili, prikupili novac i otišli kupiti magaricu koju su nazvali Princeza. Kako bi se zahvalili mještanima na pomoći, odlučili su napraviti feštu i oženiti magarce. Oko 19 sati povorka je krenula prema štali mladoženje, a nakon toga su išli po mladu. Obred su održali u centru Povljana, a prema tradiciji imali su i lažnu mladu pa su umjesto magarice doveli ovcu. Cijela fešta oduševila je, ne samo domaće nego i brojne turiste. 

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

- Imali smo jedne goste iz Austrije koji su prošle godine upoznali Lovru, a kad smo im rekli za Princezu i vjenčanje oni su se opet vratili - govori oduševljeni Ivan. Osim što ovaj događaj privlači brojne zainteresirane i predivnu Povljanu organizatori se nadaju kako će do godine ponovno zaživjeti utrka magaraca a planiraju osnovati i udrugu. Do tada Lovre uživa u bananama i smokvama, a njegova Princeza u mrkvama. 

 

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message