To je to što me zanima!

Majka ostavila bolesno dijete samo i otišla u provod: Otac ga pronašao, reagirale i institucije

Općinski sud osudio ju je nepravomoćno na deset mjeseci zatvora, ali u zatvor neće ići jer je osuda uvjetna s rokom kušnje od dvije godine.
Vidi originalni članak

Policija je prijavila majku iz sjevernog dijela Hrvatske zbog  povrede djetetovih prava jer je zanemarivala obveze i dužnosti podizanja djeteta.

Dijete ima IV stupanj invaliditeta te dijabetes tipa 1 i problem sa sluhom. Majka je prošlo ljeto, umjesto skrbi, izašla u provod, piše Jutarnji list.

PODIGLI SU OPTUŽNICU Zagreb: Drogirana majka sina ostavljala bez nadzora. Dječak bježao i ulicama hodao polugol

Dijete je ostavila samo, bez nadzora i brige odrasle osobe. Dan kasnije, otac je bolesno dijete zatekao na stepenicama dvorišta.

Dijete je bilo samo cijelu noć i pola dana te je bilo uznemireno. Kad je otac pronašao, dijete je imalo jako visoku razinu šećera u krvi pa su institucije došle do zaključka da majka, s kojom živi, ozbiljno ugrožava psihički i fizički razvoj djeteta.

Majka je svjesna situacije te koristi pogodnost rada na pola radnog vremena. Općinski sud osudio ju je nepravomoćno na deset mjeseci zatvora, ali u zatvor neće ići jer je osuda uvjetna s rokom kušnje od dvije godine.

 

Idi na 24sata