Obavijesti

News

Komentari 27

Zagreb: Drogirana majka sina ostavljala bez nadzora. Dječak bježao i ulicama hodao polugol

Zagreb: Drogirana majka sina ostavljala bez nadzora. Dječak bježao i ulicama hodao polugol

Dječaka su 2021. na ulici zatekli prolaznici i pozvali policiju jer je bio sam, neprikladno odjeven te s njim nisu mogli komunicirati. Policija je utvrdila tko je majka. Prijavili su je za zanemarivanje

VIDEO

Halo policija, na cesti leži dijete staro oko sedam godina, potpuno razodjeven, dok mu je čitavo tijelo bilo prekriveno crvenom bojom, glasila je šokantna dojava koju je policija dobila anonimno od građana u lipnju 2021. godine.

Odmah su, zajedno s djelatnicima Hitne pomoći izašli na mjesto događaja na području Zagreba, a djelatnici Hitne preuzeli su dječaka i pregledali ga. 

Dijete pobjeglo kroz prozor

Policija je ubrzo posumnjala tko bi mogla biti majka dječaka s razvojnim poremećajem iz spektra autizma te su na intervenciju pozvali i djelatnicu nadležnog Centra za socijalnu skrb.

Utvrdili su da je 20. lipnja 2021. dijete pobjeglo kroz prozor obiteljske kuće u kojoj boravi s majkom na ulicu bez odjeće, gdje su ga vidjeli građani i pozvali policiju.

Bilo je išarano flomasterima po licu i rukama te ga je pregledao liječnik, koji nije utvrdio potrebu daljnjeg postupanja.

Majku su zatekli u lošem psihofizičkom stanju zbog kojeg su posumnjali da konzumira alkohol ili drogu. Razgovarali su i s ocem djeteta koji im je ispričao da se slična scena dogodila i nekoliko dana ranije kad je došao u kuću majke kako bi dječaka odveo u vrtić, no nije ga zatekao u kući, dok je spavala te je djelovala mamurno.

Nije prvi put

Dječaka su na ulici zatekli policajci na dojavu susjeda te ga vratili kući. Uvidom u policijsku dokumentaciju utvrdili su da se to dešavalo i ranije, te da su dječaka zatekli kako samo u donjem rublju i bos luta i u kolovozu 2020.

Zbog svega su dječaka hitno izuzeli iz obitelji i smjestili u dom, a protiv majke je podignuta optužnica zbog sumnje u povredu prava djeteta, odnosno da je kao roditelj grubo zanemarila svoje dužnosti podizanja i odgoja djeteta.

Odvjetništvo za nju traži godinu dana zatvora.

Terete je da je od sredine kolovoza 2020. do 20. lipnja 2021. na području Zagreba kao majka malodobnog dječaka s razvojnim poremećajem iz spektra autizma u većoj mjeri zanemarila pravilno skrbiti o njemu.

Podigli optužnicu

U više navrata, navodi se, pod utjecajem opojnih sredstava, svjesna da ozbiljno ugrožava njegov psihofizički razvoj i sigurnost, znala ga je ostavljati bez roditeljskog nadzora zbog čega bi on izlazio iz kuće i lutao okolnim prometnicama, često bez odjeće i obuće ili samo u donjem rublju dok ga prolaznici nisu zatekli i o tome obavijestili policiju.

Majka se na prvom ispitivanju u odvjetništvu branila šutnjom. Izrazila je i spremnost na promjenu ponašanja pa i za nastavak liječenja od ovisnosti, no obveze nije izvršavala zbog čega je podignuta optužnicu koju sud tek treba potvrditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...