To je to što me zanima!

Malenica: Nezadovoljni smo jer su privedeni samo naši navijači, ne i grčki, koliko za sad znamo

I naši navijači su pretrpjeli određene ozljede, što implicira da su i grčki navijači počinili određena kaznena djela, a informaciju da su neki od njih privedeni u ovom trenutku nemamo, poručuje ministar Ivan Malenica
Vidi originalni članak

Ravnateljstvo policije je dobilo tu informaciju temeljem sustava sirena, obavijestilo je DORH i najavilo europski uhidbeni nalog, za petero je taj nalog krenuo u postupanje, temeljem zahtjeva DORH-a ti hrvatski državljani su privedeni, ispitani od strane suca i za neke od njih je izrečena mjera opreza, a za neke istražni zatvor. To je prva faza postupanja, a druga faza je odlučivanje hoće li se njih izručiti ili neće, o tome odlučuje sud, poručio je ministar pravosuđa Ivan Malenica upitan za europski uhidbeni nalog koji je stigao u Hrvatsku iz Grčke za izručenje još 10 navijača, pripadnika BBB-a, koje se dovodi u vezu sa sudjelovanjem u neredima u kolovozu, u kojima je smrtno stradao grčki navijač, a koji su uspjeli pobjeći. 

Tada je, podsjetimo, privedeno stotinjak hrvatskih navijača, koji se još uvijek nalaze zatvoru u Grčkoj. Od ovih još 10 za koje je stigao europski uhidbeni nalog, za njih pet se još traga.

O PREDAJI ĆE TEK ODLUČITI Dvojici Boysa uhićenih u petak odredili istražni zatvor, dvojicu je sud pustio uz mjere opreza

- Ja nemam tu informaciju, to je u nadležnosti policije - rekao je. 

Naše vlasti, poručio je, prate što se događa.

- Istraga je očito u tijeku, nije završila čim se traži ispitivanje i europski uhidbeni nalog, ali mi možemo iskazati nezadovoljstvo s obzirom na činjenicu da su privedeni isključivo hrvatski državljani, a s druge strane imamo činjenicu da su i oni pretrpjeli određene tjelesne ozljede, što implicira da je i sa strane grčkih navijača bilo počinjenja kaznenih djela, a informaciju da su neki od njih privedeni u ovom trenutku nemamo - istaknuo je. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • kormilar 27.09.2023.

    Kao da je vama u vladi stalo do naših navijača!?!

  • 27.09.2023.

    Samo neka ćore tamo gdje i jesu. Sta su isli 2000km i 20 sati po to sto su isli.nikad se ne vratili.i ove sve izruciti koji su isli.pa nek plaću za mamom i tatom.

  • za kuci spreman 27.09.2023.

    Vidi sto ste ste se ......,u komentarima, a na vlasti vam hdz radi sta hoce veliki Hrvati,SLOBODA BOYSIMA !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare