To je to što me zanima!

Malenica o paljenju automobila u Osijeku: Vjerujem da će tijela zaštititi pravosudne dužnosnike

Ministar pravosuđa izrazio je vjeru da će nadležna tijela utvrditi i pronaći počinitelja koji je zapalio auto sutkinje osječkog Županijskog suda Vlaste Šimenić-Kovač oštro osudivši taj čin
Vidi originalni članak

Koristim priliku da oštro osudim incident koji se dogodio prije nekoliko dana u Osijeku, vjerujem da će nadležna tijela utvrditi i pronaći počinitelja, a i da će u budućnosti zaštititi sve pravosudne dužnosnike, poručio je tijekom aktualca u Saboru ministar pravosuđa Ivan Malenica osvrnuvši se na zapaljenje auta sutkinje osječkog Županijskog suda Vlaste Šimenić-Kovač

DRAMA NA USKRS U OSIJEKU Sutkinji zapalili auto: 'Gledam oko sebe dok izlazim iz kuće. Nije ugodno, ali ne odustajem'

Govoreći o reformi pravosuđa, naglasio je kako promjene ne dolaze preko noći. 

- Mislim da ste primijetili da je Ministarstvo uprave i pravosuđa jedan od najvećih predlagača izmjena propisa i da nema bitnog propisa koji se unazad nekoliko godina nije promijenio i koji se neće promijeniti u narednom razdoblju, a iz razloga da se poveća učinkovitost samog pravosuđa. Krajem prošle godine smo vidjeli rezultate naših akcijskih planova, koje smo pripremili za svaki konkretni sud, a koji idu u smjeru pojačanja ažurnosti i efikasnosti sudova - istaknuo je dodavši kako se stopa ažurnosti povećala te skratilo trajanje sudskih postupaka. 

TRAŽI PROFESIONALNU ISTRAGU Dobronić o paležu automobila u Osijeku: 'Kažu da kad su suci ubijeni, tada rade dobar posao'

Tako je u prošloj godini, naveo je, sudski postupak prosječno trajao 245 dana. 

- Trajanje predmeta na Općinskim sudovima prosječno je skraćeno za 84 dana, 45 dana na Trgovačkim, a 23 dana na Upravnim sudovima. Ukupan broj neriješenih predmeta smanjen je za 10 posto - kazao je.

Svjestan je, dodao je ministar, uvjeta u kojima rade pravosudni dužnosnici, statusa i njihovih plaća, ali i svih službenika koji rade u pravosuđu. 

- Zato smo pripremili za sljedećih šest godina paket od 333 milijuna eura, koji će se uložiti u pravosudnu infrastrukturu, a uz to radimo i na Zakonu o plaćama u javnom sektoru kroz koji ćemo regulirati plaće službenika u pravosuđu - rekao je istaknuvši kako promjene u pravosuđu idu u tri smjera. 

- U zakonodavnom, kroz poboljšanje zakonodavnog okvira, organizacijskom, boljim ustrojem sudova i državnih odvjetništava i u infrastrukturnom. I već ove godine imamo rezultate, vjerujem da će i u budućnosti biti tako - poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • jozojozic77777777@gmail.com 12.04.2023.

    Štite li ta tijela suce kad primaju mito i kad ih se javno proziva zbog korupcije,tad nisu ugroženi

Komentiraj...
Vidi sve komentare