Obavijesti

News

Komentari 59

Sutkinji zapalili auto: 'Gledam oko sebe dok izlazim iz kuće. Nije ugodno, ali ne odustajem'

Sutkinji zapalili auto: 'Gledam oko sebe dok izlazim iz kuće. Nije ugodno, ali ne odustajem'
6

Vlasti Šimenić Kovač je u Osijeku na Uskrs netko zapalio auto. Pripadao je njenom pokojnom suprugu. Policija još traga za počiniteljem. 'Mora se dalje živjeti, nastavila sam raditi dalje', rekla nam je

VIDEO

Nije mi ugodno, to je sigurno. Kad ti netko zapali auto, to se može smatrati atakom na tebe. Taj te osjećaj tjera da ujutro, kad izlaziš iz kuće, malo pogledaš lijevo-desno, ali mora se nastaviti živjet, prokomentirala nam je osječka sutkinja Vlasta Šimenić Kovač svoje emocije nakon što joj je, na Uskrs, u šest sati, u centru Osijeka, netko zapalio luksuzni automobil BMW X6, koji je potpuno izgorio.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Pokretanje videa...

video vijesti 01:12

Ne jenjava interes javnosti za to tko je počinitelj i je li namjerno paljenje automobila najistaknutijoj sutkinji skrivena poruka vezana za njen rad. Riječ je o sutkinji koja je u tom poslu već 23 godine i veći dio svog radnog vijeka provela je na Općinskom sudu u Osijeku.

Radila na slučajevima Todorića, Mamića, Karamarka... 

Tek posljednjih godina, od 2018. godine, radi kao sutkinja u Kaznenom odjelu i, čim se pojavila u tom odjelu, odmah je na stol dobila sve "vruće predmete", počevši od afere SMS, u kojoj je ispitivala Ivicu Todorića, Tomislava Karamarka te Zdravka Mamića, preko suđenja za paljenje vikendice bivšem glavnom državnom odvjetniku Ortynskom; presudila je nesavjesnom vozaču Branislavu Smiljaniću, koji je na zebri pregazio glumca Aleksandra Bogdanovića, a sudila je i osječkom poduzetniku Dragi Tadiću, zbog čije je presude bilo prijepora.

U Osijeku se zapalio automobil

No unatoč svemu, sve je predmete rješavala profesionalno, detaljno, bez greške i, kako je sama poslije rekla, nikad zbog njih nije primila nikakve prijetnje niti imala nekakve probleme. Upravo zbog toga Vlatka Šimenić Kovač bila je u vidnom šoku vidjevši svoj automobil u plamenu, a to je posebno teško palo njenoj kćeri Viktoriji (29), kojoj je taj automobil bio jedina uspomena na poginulog oca, a koja je i prva čula eksplozije ispred kuće.

Auto pripadao poginulom suprugu 

- Neću dopustiti da me to koleba. Odmah sam prvi radni dan nastavila dalje. Došla sam na posao i sve po starom - dodala nam je sutkinja.

Poznatoj sutkinji zapalili BMW, kolege zgroženi: Budite svjesni posljedica kad pričate o nama
Poznatoj sutkinji zapalili BMW, kolege zgroženi: Budite svjesni posljedica kad pričate o nama

Zapaljeni BMW zapravo je pripadao odvjetniku Radanu Kovaču, suprugu sutkinje, koji je prije pet godina nastradao sletjevši s ceste svojim motociklom između Aljmaša i Erduta. Riječ je o uglednom osječkom odvjetniku koji je također radio na velikim slučajevima, primjerice slučaju Selotejp.

Još je prije Domovinskog rata otvorio odvjetnički ured u Jegerovoj ulici, vjenčao se tih godina s Vlastom Šimenić, koja je bila s njim od studentskih dana. I njen otac Dragan također je bio sudac, tako da je Vlasta odrastala i profesionalno se gradila uz iskustvo dvojice pravnih autoriteta.

Supružnici Kovač upisali su se u pravosudnu povijest jer su izradili računalni preglednik kojim su svu sudsku praksu stavili na internet. Bio je to prvi pokušaj digitalizacije sudske prakse i revolucionaran čin. Kao i Vlasta, tako ni Radan nije imao neprijatelje jer je slovio za ispravnoga gradskog dečka.

U Osijeku se zapalio automobil

'Uvijek je pravična i iskrena' 

- Radana su svi voljeli. Vlatka je odlično pratila njegov ritam. Od fakulteta je bila uzorna u svemu. Pomalo samozatajna, stidljiva, ali uvijek pravična i iskrena. Takva je ostala i kao sutkinja. Ima svoj stav, dobar osjećaj za pravdu i pravičnost, na suđenjima nije nervozna, uvijek je profesionalna - kažu Vlastini kolege i prijatelji, koji također jedva čekaju saznati tko je i zašto odlučio zapaliti njezin automobil.

Osječkoj sutkinji zapalili BMW: 'U šoku sam. Probudila sam se i čula eksplozije ispod prozora'
Osječkoj sutkinji zapalili BMW: 'U šoku sam. Probudila sam se i čula eksplozije ispod prozora'

- Sudim 22 godine i kroz to vrijeme naravno da se nekoj strani zamjeriš i uvijek postoji takva mogućnost. Međutim, ja takvih saznanja nemam, ni posrednih ni neposrednih. U šoku sam. Jer probuditi se na uskrsno jutro i vidjeti da ti gori auto, čuti eksplozije ispod prozora, zaista je šokantno. Međutim, moram reći da nisam iznenađena, s obzirom na događanja koja su se u zadnje vrijeme provlačila po medijima, a koja se odnose na probleme kod nas na sudu - kazala je Šimenić Kovač nedavno za HRT. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...