To je to što me zanima!

Malenica: 'Službenicima s najnižim plaćama one će porasti i za 20 posto. Nije to malo...'

Navodi kako se nije radilo o štrajku sudaca, već da su imali upozorenja, a hitne stvari su se odrađivale. Dodao je i kako će analizirati odluku Županijskog suda da je štrajk legalan
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica komentirao je u emisiji RTL Danas najavljeno povećanje plaća za javne i državne službenike. Sindikati prijete štrajkom, a najavili su da se već sutra vraćaju na posao ako im da bolju ponudu. Ministar je otkrio hoće li im dati.

SINDIKATI: 'Odluka Ustavnog suda je skandalozna, ne odustajemo od razlikovanja člana i nečlana'

- Mi smo iznijeli prijedloge, sindikati imaju sve zahtjevne. Imamo prijelazno rješenje i 20 posto povećanje plaća za one koji imaju najmanja primanja nije malo. Svjesni smo malih plaća, ne samo u pravosuđu nego u državnoj upravi. Ne možemo selektivno krenuti u rješavanje problema tako da ćemo riješiti pravosuđe, a nećemo državnu upravu.

- Reforma Zakona traje više od godinu dana, na radnoj skupini sudjeluju i predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika. Cilj je povećanje plaća i uređenje 2600 radnih mjesta. Pretvaranje 500 različitih dodataka u hibridne koeficijente, to je sveobuhvatan zahvat koji traži određeno vrijeme - objasnio je.

RAST I DO 100 EURA ANKETA Treba li povećati plaće u javnim i državnim službama?

Navodi kako se nije radilo o štrajku sudaca, već da su imali upozorenja, a hitne stvari su se odrađivale. Dodao je i kako će analizirati odluku Županijskog suda da je štrajk legalan. 

Sanja Šprem iz Sindikata učitelja istaknula je kako je odluka Ustavnog suda oko regresa skandalozna i neprihvatljiva.

- Danas su sindikati na razgovoru iznijeli niz kritika na odluku Ustavnog suda, nisam je osobno pročitao, ali bitno je da će 300 eura regresa biti za sve, bili oni reprezentativni ili ne - osvrnuo se ministar Malenica.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • lukicluka11 06.06.2023.

    Ajde potrčko Malenica pitaj Plenkovića koliko i kada će podići mirovine pravim poštenim penzićima koji su pošteno odradili svoj radni vijek sa punim radnim stažom i uplačivali sve doprinose za školovane ove gamadi danas na vlasti koja nas hebe u zdrav mozak, jer plenkan diže mirovine samo lažnim borcima iz Minken Bojne kojoj i on pripada.

  • BrankoPizzul 05.06.2023.

    papagaj, ponavlja plenkijeve riječi i kaže "nije malo 20%" a ne kaže na što ide tih 20% PRODAVAČI MAGLE

  • gif 05.06.2023.

    U Njemačkoj povišica 350 eura u Hrvatskoj 60 eura . A cijene iste .

Komentiraj...
Vidi sve komentare