To je to što me zanima!

Malijac Max došao je podržati Kolindu: Naš si najviši glasač!

U Hrvatsku je došao još sa 16 godina radi košarke, a posljednje četiri godine politički se aktivirao. Podržao je prosvjed branitelja, Hasanbegovića i Esih i zvijezda je svadbi
Vidi originalni članak

HDZ proteklih dana radi na mobilizaciji biračkog tijela u Zagrebu koje bi moglo odlučiti drugi krug predsjedničkih izbora ovu nedjelju. Njihova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović tako je za pretposljednji dan kampanje za završni skup odabrala Sesvete, odnosno Novi Jelkovec, gdje se okupila i vrhuška stranke.

POGLEDAJTE VIDEO:

A među gostima se našao i Ousmane Mara (33), umjetničkog imena Max Mara, Malijac koji je u Hrvatsku stigao 2002. i igrao za KK Zagreb, a potom karijeru nastavio kao pjevač. Danas je i promotor noćnih klubova.

- Vi ste naš najviši glasač - rekao mu je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, a Mara je potom nabacio i selfie s Tomislavom Madžarom, Gordanom Jandrokovićem, Andrijom Mikulićem i Milijanom Brkićem.

Umjetničko ime 213 centimetara visokog gospodina je Max Mara, još lani bio je veliki navijač stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih koja se raspala, a sad je, čini se, okrenuo ploču.

U dijaspori i na svadbama proslavio se pjevajući hitove Thompsona, Mate Bulića i Miroslava Škore. U Zagreb je došao 2002. kao tinejdžer sa 16 godina jer je želio igrati košarku. U Maliju ju je trenirao samo godinu dana.

Prije nego što se doselio u Zagreb, u Europi je bio samo jednom, kao kadet Malija, a Hrvatska ga je oduševila. Roditelji su isprva strahovali za njega jer su mislili da u Jugoslaviji još traje rat, ali ubrzo ih je Ousmane smirio rekavši im da živi u Hrvatskoj u kojoj je rat završio.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi dani u novoj domovini bili su mu teški jer su mu prolaznici stalno nešto dobacivali, pa je Ousmane rijetko izlazio. Nije znao ni riječ hrvatskog, samo svoj materinji bambara jezik.

Košarkašku karijeru završio je u klubu Križevci. Okušao se i kao glumac, pa je igrao epizodne uloge u humorističnim serijama “Bitange i princeze” i “Zakon”.

- Ako me neka pjesma pogodi u srce, onda je pjevam za svoju dušu i ljudi to znaju prepoznati. Obožavam i Matu Mišu Kovača. Često ga pjevam kod kuće, kao i na vjenčanjima - kazao nam je svojedobno u razgovoru Mara, koji se 2016. godine odlučio i politički aktivirati.

Podržao je i prosvjede branitelja u Savskoj.

- Kad sam bio mali u Africi, stalno sam gledao vijesti i slušao o Jugoslaviji. Bio sam presretan kad je Hrvatska dobila svojeg prvog predsjednika Franju Tuđmana. Gledao sam ratne strahote u Vukovaru i jako sam ponosan što sam postao Hrvat jer obožavam ovu zemlju - rekao nam je Mara koji poput pravog Zagrepčanina najviše voli negdje na suncu, piti kavu i pojesti palačinke ili kolače.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • 03.01.2020.

    Na slici niti jednog pravog Zagrepčana nema

  • 03.01.2020.

    Kunta Kinte

  • mexpert 03.01.2020.

    prozirno

Komentiraj...
Vidi sve komentare