To je to što me zanima!

Maratonski pregovori: Hrvati i Bošnjaci opet bez dogovora

Raguž je objasnio kako su svi suglasni da se briše etnički prefiks kod odrednice o izboru Predsjedništva no kako definirati da jedan narod ne nameće drugima volju
Vidi originalni članak

Maratonski sastanak europskog povjerenika za proširenje Štefana Fuelea i predsjednika BiH stranaka u Sarajevu završio je bez dogovora u utorak oko 1 sat.

Sedam najutjecajnijih parlamentarnih stranaka u BiH o izvršenju presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju 'Sejdić-Finci' vođeni uz posredovanje Fuelea razgovarali su samo o tome kako promijeniti ustav i izborni zakon BiH, piše HRT.

Predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž izjavio je kako su svi suglasni da se briše etnički prefiks kod ustavne odrednice o izboru članova Predsjedništva BiH no nema suglasnosti kako definirati da jedan narod ne nameće drugima izbornu volju.

- Ključni je uzrok nedostatak političke volje sviju nas - rekao je. 

Član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović pojasnio je kako je najveći problem između hrvatskih i bošnjačkih stranaka oko prijedloga da se deset županija u Federaciji BiH razdvoje na dvije skupine 'plutajućih županija'. 

- Hrvati su tražili da se te županije definiraju. To nije bilo prihvatljivo bošnjačkim strankama - kazao je Izetbegović. 

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Behemot 19.02.2014.

    Muslimani, koji su se proglasili Bošnjacima kako bi svojatali BiH žele unitarnu državu koju će ostali napustiti ili se asimilirati. BiH bi trebalo podijeliti po popisu stanovništva iz 1991. i što bi se reklo mirna Bosna ..

  • ljubica ljubičica_1 18.02.2014.

    Osobno mislim da EU paše ovako stanje u BH.Umesto da sve čelnike od tri naroda natjeraju da moraju se dogovorit ili ih pozatvarat.Kad vidim onog purana od Dodiga pomislim dali je taj čovje nije sam svoj a isto mislim za Raguša i Izdbegovića .Nego nikog nije briga za siroti narod nego samo pospešuju nacijonalizam a on nikom dobro nije donjeo.Vrime je da narod BH uzme zakon u svoje ruke.

  • wwww 18.02.2014.

    Pišem o ovoj temi 100x pa ću ponoviti opet.Ako gledamo i povijesno,i u duboku povijest,ova tri naroda su se uvijek mrcvarila između sebe,radi drugih tiranija,koja bi okupirala ova područja,tako da je u genezi ovih naroda da se ne mogu dogovoriti međusobno i kad čujem od nekih;"kako su se mogli dogovoriti 1943",pa zato što je i tada bilo to nametnuto od strane partizana,iako su se u II s.ratu međusobno najviše ubijali.Te 1943 godine u ustavu donesenom u Mrkonjić Gradu,je napisano da zajednicu Bosna čine Srbi,Hrvati,Jugosloveni i ostali da bi 1974 godine kada su se crtale granice,Muslimani dobili svoju nacionalnost a Hercegovačke Hrvate uvukli u grotlo zvano BIH.Po zadnjem ratu se vidjelo koliko se ovi narodi vole,tj.odmah su se zaratili međusobno,i opet im je nametnuto nepravedno riješenje,znači BiH je uvijek bila ne volja naroda,već nametnuta rješenja nekih drugih.Po meni jedino razumno ovo što Milorad Dodik govori,ili konfederacija ili mirni razlaz,tek će se tada između ovih naroda zaboraviti nacionalizam i stvari će krenuti normalnim tokom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare