Obavijesti

News

Komentari 52

Maratonski pregovori: Hrvati i Bošnjaci opet bez dogovora

Maratonski pregovori: Hrvati i Bošnjaci opet bez dogovora
1

Raguž je objasnio kako su svi suglasni da se briše etnički prefiks kod odrednice o izboru Predsjedništva no kako definirati da jedan narod ne nameće drugima volju

VIDEO

Maratonski sastanak europskog povjerenika za proširenje Štefana Fuelea i predsjednika BiH stranaka u Sarajevu završio je bez dogovora u utorak oko 1 sat.

Sedam najutjecajnijih parlamentarnih stranaka u BiH o izvršenju presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju 'Sejdić-Finci' vođeni uz posredovanje Fuelea razgovarali su samo o tome kako promijeniti ustav i izborni zakon BiH, piše HRT.

Predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž izjavio je kako su svi suglasni da se briše etnički prefiks kod ustavne odrednice o izboru članova Predsjedništva BiH no nema suglasnosti kako definirati da jedan narod ne nameće drugima izbornu volju.

- Ključni je uzrok nedostatak političke volje sviju nas - rekao je. 

Član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović pojasnio je kako je najveći problem između hrvatskih i bošnjačkih stranaka oko prijedloga da se deset županija u Federaciji BiH razdvoje na dvije skupine 'plutajućih županija'. 

- Hrvati su tražili da se te županije definiraju. To nije bilo prihvatljivo bošnjačkim strankama - kazao je Izetbegović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.