To je to što me zanima!

Marić je najavio sastanke o osnovici pa i o koeficijentima!

Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će u petak i ponedjeljak razgovarati o osnovici sa sindikatima javnih i državnih službenika, a spreman je i na razgovor o koeficijentima...
Vidi originalni članak

- Imamo sastanak u petak sa sindikatima javnih, a u ponedjeljak sa sindikatima državnih službi, tema je osnovica, rekao je Marić novinarima nakon užeg kabineta Vlade.

Dodao je kako je premijerova najava o povećanju osnovice za 6,12 posto iduće godine svim javnim i državnim službenicima "vrlo izdašna ponuda" koja će imati "veliki efekt na proračun".

No, ponovio je da to povećanje plaća neće povećati deficit već će proračun za iduću godinu biti uravnotežen.

- Ideja je da se kroz povećanje osnovice korigiraju plaće i na neki način honorira rad svih državnih i javnih službenika, a pitanje koeficijenta i dodataka  treba riješiti na adekvatan način nakon podrobne analize akata koji reguliraju tu problematiku, za to će nam trebati vremena, kaže Marić.

VRDOLJAK TVRDI: 'Ministri će uskoro na razgovor pozvati predstavnike sindikata'

Ustvrdio je da time Vlada ne kupuje vrijeme. "Koeficijenti i dodaci su jako važna tema, za koju nam treba malo podrobnija analiza", naglasio je Marić.

Novinari su ministra pitali hoće li se sastati s prosvjetnim sindikatima, koji su već treći tjedan u štrajku, kao što je prethodno najavio predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

- Ne znam u ovom trenutku je li sastanak dogovoren i hoće li biti dogovoren, nisam bježao od nikakvog sastanka da me netko pozove, spreman sam razgovarati o svemu, odgovorio je Marić. 

No, proračun kao takav ima svoja ograničenja, ono što smo nedavno ponudili je maksimum što državni proračun može podnijeti, naglasio je ministar financija.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • colonelo 23.10.2019.

    Ovog kralja su htjeli oni jadnici iz oporbe već dva puta smijeniti? Ljudi moji jel' vama uopće dolazi do svijesti tko hoće voditi državu? Bernardić, maras, grmoja, beljak, petrov pa čak i jedan, zamislite, miro bulj.

  • 23.10.2019.

    ove godine nece biti parlamentarni izbori zbog predsjedničkih kad kolinda izgubi zbore onda ce bit rat u hdzu i vec na proljece parlamentarni i dolazak sdpa na vlast...

  • iKnowLife 23.10.2019.

    Maric ima dusu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare