To je to što me zanima!

Matanić priznao gnjusna djela prema kolegicama. Na fejsu dobiva srca, lajkove i podršku

Djela uznemiravanja, koja je priznao Matanić, kažnjiva su zakonom. U slučajevima spolnog uznemiravanja ili nametljivog ponašanja kazna je zatvorska
Vidi originalni članak

Nakon šokantnih optužbi za uznemiravanje od nekoliko glumica i otkazane suradnje na snimanju nove sezone serije Šutnja, redatelj Dalibor Matanić oglasio se statusom na Facebooku u kojem priznaje da je drogiran i pijan 'uznemiravao kolegice' te kako je zatražio liječničku pomoć. Status je objavio tek nakon što je priča izašla u medije i u njemu, uz puno riječi kajanja, nije izravno napisao o kakvim je djelima riječ zbog kojih se kaje. Ali je, između ostalog, naglasio kako je puno toga 'učinio za ovu zemlju' i zatražio mir za obitelj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon objave, pod njegovim statusom nanizali su se lajkovi, srca i poruke podrške među kojima su i one istaknutih javnih osoba: Televizijskih zvijezda, glumaca i glumica, novinara i novinarki i drugih.

PRIZNAO GNJUSNA DJELA Matanić priznao: Drogiran i pijan uznemiravao sam kolegice

Djela uznemiravanja koja je Matanić počinio kažnjiva su zakonom. Iako nije pojasnio o kakvom je uznemiravanju riječ, Kazneni zakon propisuje kazne za različite oblike uznemiravanja. U slučaju da je riječ o spolnom uznemiravanju, kazna zatvora prema posljednjim izmjenama Kaznenog zakona može biti do dvije godine.

- Spolno uznemiravanje je svako verbalno, neverbalno ili fizičko neželjeno ponašanje spolne naravi koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva osobi, koje uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje - jasan je članak 156. Kaznenog zakona.

OPTUŽBE PROTIV REDATELJA Dalibor Matanić izgubio poslove zbog uznemiravanja glumica?! 'Odustali smo od suradnje'

Zatvorska kazna predviđena je i u slučaju nametljivog ponašanja.

-Tko ustrajno i kroz dulje vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine - stoji u članku 140. Kaznenog zakona.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • nec.1996 06.04.2024.

    imamo mi takvi glumaca puno,najbolje se pokriti po usima i sutjeti,on bar kaze istinu.

  • đovanoti 06.04.2024.

    meni on odvajkada izgleda kao neki psiho,ali i pijanac,što je lijepa Helena vidjela u njemu i postala mu ženom,postavljam pitanje na koje nemam odgovora,eh,eh...

  • Histrion 06.04.2024.

    Oduvijek mi je tip neka ljiga,onaj kiseli osmjeh,cerekanje bez veze

Komentiraj...
Vidi sve komentare